Palveluhakemisto työn alle

  • naghris
  • naghris hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Vieras
  • Vieras
15.03.2012 09:30 #1992 : naghris
naghris loi aiheen: Palveluhakemisto työn alle
Olemme vihdoin aloittaneet palveluhakemiston rakentamisen.

Tarkoitus on siis antaa mahdollisuus toimittajille listata yrityksensä/palvelunsa tänne.

Olennaisia kohtia ovat
  • Kategorisointi, ottakaa kantaa mahdollisista kategorioista
  • Hyväksymisprosessi, mietimme arviointiprosessia, jolla vain oikeaa Joomla!-osaamista osoittavat yritykset pääsevät listalle
  • Yhteisölle jotain antaneet (käännökset, ohjeet jne) yritykset saattavat päästä ns. featured-osastolle

Kertokaa mielipiteitänne/toiveitanne sekä palveluntarjoajan muodossa, sekä asiakkaan näkökulmasta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.03.2012 10:23 #1998 : jkwebdesign
jkwebdesign vastasi aiheeseen: Vs: Palveluhakemisto työn alle
Tuo on hieno ja kaivattu uudistus. Minä tietysti palveluiden tarjoajana arvostan uutta ilmoituspaikkaa, mutta tuosta tulee olemaan myös kuluttajalle iso apu. Joomlan etujahan on esimerkiksi tunnettavuus, yleisyys sekä avoimuus ja tätä kautta sen käyttäjät eivät ole riippuvaisia sivuston toimittajasta vaan voivat tarvittaessa hankkia tukea, ylläpitoa, muokkauksia joltakin toiselta toimijalta. Palveluhakemisto antaa tähän helpon tien.

Hyvää olisi varsinkin se, että palvelut olisivat edeltä käsin ainaskin jollakin tasolla arvioitu (esimerkiksi teidän toimista) ja näin asikas voisi olla hieman varmempi toimijan luotettavuudesta.

Arviointiprosessin määrittäminen on varmasti kinkkinen juttu, sillä mitään testejä/soveltuvuuskokeita ei varmaankaan kannata ruveta pitämään. Toisaalta olisihan sekin yksi vaihtoehto, mutta onko sitten tarpeellista uhrata moiseen aikaa, ehkä ei. Luotettavimpana mittarina varmaan toimii referenssit, sillä silloin kaikki on samalla linjalla ainaskin jossain vaiheessa, jokaiselle oikealle toimijalle niitä kertyy ajan kanssa.

Feature osiokin kuulostaa hyvältä ja siinä tosiaan voisi olla käännösporukan + muiden käännöksien tekijöiden, ohjeidentekijöiden sekä esim foorumilla aktiivisesti tukea antavien yritysten tekijöitä. Tämä varmasti parantaisi hieman myös aktiivisuutta omalta osaltaan.

Kategorisointi pitäisi olla varmaankin niin, että yritys voisi olla useammassa kategoriassa, sillä monethan tarjoavat koodausta, gustomointia, graafista palvelua, hostausta, lisäosia, sivupohjia, tukea, ylläpitoa, kursseja yms..

Asiakaslähtöisesti suunniteltuja internet- sekä graafisia palveluita: www.sutjakka.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
16.03.2012 16:17 #2000 : Gamoss
Gamoss vastasi aiheeseen: Vs: Palveluhakemisto työn alle
Nopeana kommenttina ainakin seuraavat kategorointiin liittyvät asiat tulee mieleen:
  • Joomlan ulkoasu suunnittelijat / toteuttajat
  • Moduulien / komponenttien koodin muokkaus
  • Virtuemart, kunena, K2 ym. yleisimmät komponentit osaaminen
  • jne.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • Arska
  • Arska hahmo
  • Vieras
  • Vieras
17.03.2012 01:56 - 17.03.2012 02:16 #2001 : Arska
Arska vastasi aiheeseen: Vs: Palveluhakemisto työn alle

naghris kirjoitti: Kertokaa mielipiteitänne/toiveitanne sekä palveluntarjoajan muodossa, sekä asiakkaan näkökulmasta.


Ajautuuko joomla.fi sivusto myös pikkuhiljaa kaupalliseksi..? Käykö niin että kohta täältäkään ei saa tavis kysyjä apuja pikku juttuihin ilman rahan vilauttamista..? :dry: Kun aletaan puhumaan normi saitilla jostain asiakkaista niin se ei oikein voi muulta kuullostaa kuin just siltä että hommaa ollaan viemässä kovaa vauhtia ylläpidon toimesta maksulliseks..
Last Edit: 17.03.2012 02:16 : Arska.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
17.03.2012 06:54 - 17.03.2012 06:59 #2003 : Mortti
Mortti vastasi aiheeseen: Vs: Palveluhakemisto työn alle
Olet Arska ymmärtänyt asian hieman väärin. Kuten Janne tuossa viestissään jo mainitsi, palveluhakemisto on tapa mahdollistaa yrittäjien/yrityksien mainostaa/markkinoida Joomla!(ja siihen liittyviä kuten esim hosting) osaamistaan täällä.

Foorumin sääntömme on kieltänyt aina ja tulevaisuudessa spammauksen.

Jos muistat aiemman joomlaportal.fi sivustomme, siellä oli myös palveluhakemisto tähän tarkoitukseen. Kun halutaan ostaa Joomla! osaamista, on hyvä jos ne ovat listattuna yhdessä paikassa, joka helpottaa niitä tarvitsevien tahojen/henkilöiden löytää mahdolliset palveluntarjoajat ja tehdä heille tarjouskyselyitä.

Finnish Joomla! Language Coordinator | One of the guys behind Joomla.fi
Last Edit: 17.03.2012 06:59 : Mortti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.03.2012 15:45 #2041 : jkwebdesign
jkwebdesign vastasi aiheeseen: Vs: Palveluhakemisto työn alle
Tuosta tarjouskyselystä tuli mieleeni, että olisiko mahdollista toteuttaa tuo niin, että tuolta voisi apua kaipaava lähettää yhdellä lomakkeella kaikille valitsemiensa kategorioiden toimijoille tarjouspyynnön yhdellä kertaa?

Olisi siitäkin etua sekä tekijöille, että teettäjille.

Foorumihan on aina ilmainen paikka kysyä ja mielestäni täältä saa erittäin hyvin vastauksiakin. Mutta on paljon käyttäjiä, jotka haluavat esimerkiksi teettää sivustonsa kokonaan jollakin osaajalla. On myös kävijöitä, jotka eivät voi odottaa, että yhteisö kerkeää vastata vaan halua maksaa vastauksesta. Eli on monia kohtia, missä asiakas/kävijä haluaa jopa maksaa, ett äsaa työn teetetyksi tai ongelman ratkaistuksi.

Ja minun mielestäni myös Joomlan ympärillä tarvitaan toimijoita, joilla on omat taloudelliset intressinsä, sillä muuten Joomla kuihtuisi kasaan. Esimerkiksi lisäosien kehitys, käännökset, tuki, haluttavuus vakavaa käyttöön, dokumentaatio yms.. nuokahtaisivat varmasti, sillä hyvin usein kaikkien noiden "itsestäänselvyyksien" tautalla on jonkun taloudellinen tavoite. Yhtenä esimerkkinä: monista suosituista lisäosista on myös maksullista versiota/tukea, jonka avulla ne kehittyvät ja pysyvät elossa.

Eli miksi noiden toimijoiden tekemistä ei tuettaisiin, kun siihen on mahdollisuus? Varsinkin kun otetaan huomioon, että monet Joomlan ympärillä leipänsä keräävät antavat esimerkiksi foorumilla neuvoja maksutta sekä ovat myös usein mukana mm. ohjeidenteossa tai/sekä käännösprojekteissa.

Eikä tuosta palveluhakemistosta mielestäni ole kenellekään haittaa, päin vastoin, siitä hyötyvät kaikki.

Asiakaslähtöisesti suunniteltuja internet- sekä graafisia palveluita: www.sutjakka.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.076 sekuntia