Migraatio kahdella tavalla (Jupgrade ja JupgradePro)

  • JiiKoo
  • JiiKoo hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Poissa
  • Valvoja
  • Valvoja
Lisää
27.02.2013 08:43 - 27.02.2013 08:50 #4702 : JiiKoo
JiiKoo loi aiheen: Migraatio kahdella tavalla (Jupgrade ja JupgradePro)
Kun siirrytään Joomla 1.5 -> Joomla 2.5 niin tehdään migraatio, ei päivitystä. Migraation voi tehdä esim. Jupgrade-komponentilla. Toki muitakin löytyy.

Jupgrade-komponentista on julkaistu jo jokin aika sitten uusi JupgradePro-versio, joka tekee tuon migraation hieman toisella tavalla kuin perus-Jupgrade. Itse asiassa on valittavana kaksi tapaa, toinen tapa on tarkoitettu "amatööreille".

Perus-Jupgradessa komponentti asennetaan Joomla 1.5 versioon kun taas JupgradePro-versiossa komponetti asennetaan tyhjään Joomla 2.5 -versioon (ei siis esimerkkiartikkeleita) ja sen liitännäinen (plugin) Joomla 1.5 versioon. Komponentin migraation käynnistetään Joomla 2.5 versiossa ja se "noutaa" Joomla 1.5 sivuston ja asentaa sen uudempaan Joomlaan (2.5).

Omissa perus-Joomlilla tehdyissä testeissä homma hoitui moitteetta. JupgradePro-version luvataan myös tekevän migraation Joomla 1.5 -> Joomla 3.0. Tosin aikaa kului aika lailla, mutta kuitenkin se teki mitä lupasi.

Kaikille helposta migraatiosta haaveileville voin kertoa, että haaveeksi se jääkin. Mitä enemmän Joomlassasi (1.5) on asennettuna kolmannen osapuolen lisäosia, niin sitä enemmän joudut tekemään töitä migraation jälkeen. jUpgrade ja jUpgradePro ovat molemmat ilmaisia, mutta niiden lataaminen vaatii rekisteröitymisen redcomponent.com-sivustolle.

Lue lisää: redcomponent.com/redcomponent/jupgradepro



Ja muista ottaa aina varmuuskopio ennen migraatiota. Kätevä lisäosa tähän on Akeebabackup-komponentti. Sillä saat koko sivuston varmuus-/siirtokopion, jolla voit ensin testata migraatiota testisaitilla. Suosittelen. ;)

Lue lisää Akeebasta ja varmuuskopioinnista: www.joomla.fi/ohjeita/varmuuskopiointi

Kokemus on asia, jonka saat heti kun olisit tarvinnut sitä.
jaakko.korhonen(at)jg-oppimiskeskus.fi
Last Edit: 27.02.2013 08:50 : JiiKoo.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
27.02.2013 11:24 #4704 : jkwebdesign
jkwebdesign vastasi aiheeseen: Migraatio kahdella tavalla (Jupgrade ja JupgradePro)
Jupgrade on minulla toiminut kohtullisesti, mutta tuo pro versio ei. En ole sillä saanut migraatiota ikinä menemään loppuun vai aina kaatuu. Voi toki olla, että toimii pienillä sivuilla hyvin.

Migraatio ei ikinä ole helppo, aina tulee ongelmia jossakin vaiheessa. Aina helpottaa jos on käytetty "luotettavia" sovelluksia,joista löytyy päivitykset uudelle Joomlalle ja toinen helpottava asia on, että vanha joomla on päivitetty asianmukaisesti. On huomattavasti hankalampaa migroida jos pitää aluksi päivittää kaikki mahdollinen vanhasta sivustosta, että pääsee uuteen. Pahimmassa tapauksessa lähdetään versiosta 1.0..

Asiakaslähtöisesti suunniteltuja internet- sekä graafisia palveluita: www.sutjakka.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • peteniemela
  • peteniemela hahmo
  • Vieras
  • Vieras
04.03.2013 12:57 #4721 : peteniemela
peteniemela vastasi aiheeseen: Migraatio kahdella tavalla (Jupgrade ja JupgradePro)
Hei!

Tuli tuosta mieleen, että minulla oli ongelmia tuon jupgraden ilmaisversion kanssa. Siinä piti muistaakseni ladata Joomla 2.5. tietty versio, joka ei ollut siis viimeisin, jotta se suostui migroimaan 1.5 -> 2.5. ja sitten sen jälkeen päivittää se 2.5. uusimpaan versioon.

Myöskään templatejen päivitykset eivät menneet automaattisesti, vaan ne piti käsin tehdä.

Mutta parempaakaan ei taida olla olemassa, joten sillä se on kait vastaisuudessakin mentävä...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.065 sekuntia