Virtuemart tuoteominaisuudet

  • anpi
  • anpi hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Vieras
  • Vieras
15.02.2014 15:38 #6546 : anpi
anpi loi aiheen: Virtuemart tuoteominaisuudet
Osaisiko joku sanoa onko VM:ssä mitään muuta keinoa kuin alatuote saada tuotteelle koko, väri ja mahdollinen varastosaldo? Joissakin kaupoissa on alasvetovalikko jonka saa VM:ssäkin valittua, ja siellä jokaisen koon/värin kohdalla lukee mikäli tuote loppunut?

Moduulia tjms?

On hullua laittaa omina tuotteinaan vaikka 20 väriä ja jokaiseen 5 kokoa. Any Help?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.02.2014 16:52 #6547 : jkwebdesign
jkwebdesign vastasi aiheeseen: Virtuemart tuoteominaisuudet
Eipä ole käsittääkseni VM:ssä mahdollista. Siinä on yksi syy Checkout sivun lisäksi, miksi VM on jäänyt pois omista projekteistani. Lisäksi VM:n päivitykset uusille joomla versioille ovat olleet luokattoman hitaita, esimerkiksi siirtyminen 2.5 sarjaan. Nykyisinkään ei ole tukea 3.x sarjalle.

Mikäli sivusto projekti on vielä alkutekijöissään, niin kannattaa miettiä vaihtoehtoisia komponentteja kaupalle, VM ei ole huono, mutta useimpiin tilanteisiin löytyy parempiakin vaihtoehtoja. Esim MijoShop on ollut itsellä mukana monessa projektissa ja se on kyllä hyvin toimiva kokonaisuus, lisäksi tukee jo nyt J3.x.x versioita, myös migraatio VM:stä on aika helppo (ei tue kaikkia ominaisuuksia). Kannattaa kuitenkin tutustua.

Asiakaslähtöisesti suunniteltuja internet- sekä graafisia palveluita: www.sutjakka.fi
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: anpi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • anpi
  • anpi hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Vieras
  • Vieras
15.02.2014 16:57 #6548 : anpi
anpi vastasi aiheeseen: Virtuemart tuoteominaisuudet
Onko muita ideoita/ehdotuksia? Ajatus oli ihan nimittäin aluksi katsoa lähteekö mihinkään vai eikö lähde ja sitten miettiä laajempaa kokonaisuutta. Harmillisesti tuo MijoShop on maksullinen, ei nyt kovin kallis mutta tällein "kokeiltavaksi" näin vain.

Periaatteessa ei ole kauheasti vielä tehty ja olen muitakin vaihtoehtoja pohtinut, joten mielelläni kuulen ehdotuksia vastaavista

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.02.2014 17:10 #6549 : jkwebdesign
jkwebdesign vastasi aiheeseen: Virtuemart tuoteominaisuudet
Kannattaa kokeilla muitakin ilmaisia, itselläni ei ole niistä tietoa. Mijoshopin hinta on tosiaan kohtuullisen edullinen ja verkkokauppa on sinänsä vaikea laji, sillä siinä tehdään pienillä asioilla isoja virheitä.

Esimerkiksi Virtuemartin checkout sivu on todella huono ja ollaan tehty siitä hieman tutkimusta yhden verkkokaupan osalta, jolloin VM:n kassasivun ollessa kyseessä, sen sivun poistumisprosentti oli lähes 80, eli kävijät lisäsivät ostokset koriin, mutta jättivät tilauksen kesken. Kun muutettiin checkout yhdelle sivulle yksinkertaiseksi kokonaisuudeksi, pelkästään sillä putosi poistumisprosentti kahteenkymmeneen. Ja tämähän tarkoittaa aika isoa lisäystä myyntiin. Verkkokaupan startti on tärkeä, sillä kerran poisajettua kävijää on vaikea saada enää takaisin, eli siihen kannattaa panostaa. Toki voin olla väärässä, mutta näin itse tekisin. Joitakin verkkokauppojen optimointeja tullut tehtyä ja jokainen tutkimus on ollut samansuuntainen, eli tuottavan ja tuottamattoman verkkokaupan erot voivat olla todella pienet teknisesti, mutta erittäin merkittävät myyntiä ajatellen.

Mikäli kyseessä puhdas verkkokauppa, niin en sulkisi pois myöskään puhtaan verkkokauppa ohjelmiston harkintaa, esim Opencart (maksuton, tähän myös Mijoshop pohjautuu alunperin). Mikäli ei ole puhdas verkkokauppa, niin ainahan voi tehdä sivuston Joomlalla ja sitten verkkokaupan erilliseen kansioon (olkoon vaikka nimeltään www.domain.fi/verkkokauppa ) erillisellä verkkokauppa ohjelmistolla.

Asiakaslähtöisesti suunniteltuja internet- sekä graafisia palveluita: www.sutjakka.fi
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: anpi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
28.10.2014 01:36 #7361 : mikaelt
mikaelt vastasi aiheeseen: Virtuemart tuoteominaisuudet

anpi kirjoitti: Osaisiko joku sanoa onko VM:ssä mitään muuta keinoa kuin alatuote saada tuotteelle koko, väri ja mahdollinen varastosaldo? Joissakin kaupoissa on alasvetovalikko jonka saa VM:ssäkin valittua, ja siellä jokaisen koon/värin kohdalla lukee mikäli tuote loppunut?


CustomFields -kohdasta saa määriteltyä Koot, Värit kätisyydet ym.
- kun ne on määritelty, tuotteita lisätessä, sieltä viimeiseltä välilehdeltä löytyy ko. ominaisuus. Ominaisuuteen kirjoitetaan sitten vaikka se koko..jos vaikka kenkiä on 37-45 koossaniin kaikille pitää olla oma kenttä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.066 sekuntia