Joomla käyttöoikeudet (Linux)

  • Namiskuukkeli
  • Namiskuukkeli hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Poissa
  • Tulokas
  • Tulokas
Lisää
13.12.2016 12:34 #8672 : Namiskuukkeli
Namiskuukkeli loi aiheen: Joomla käyttöoikeudet (Linux)
Joomla sivusto on siirretty toiselta palvelimelta ftp:llä omaan Linux-palvelimeen, jossa ollut 3 käyttäjätunnusta. Nyt kun Joomlan ylläpitoon kirjautuu, niin Joomlassa käytössä olleilla aiemmilla tunnuksilla se ei anna tallentaa mitään, jos ei muuta kansio ja tiedosto-oikeuksia palvelimelta 777:ksi. Mm. tämä ilmoitus tulee "Tallennus epäonnistui johtuen virheestä: The file Cache Storage is not supported on this platform"

Mitenhän tuo palvelin pitäisi konfata, että Joomlan ylläpidossa voisi tallentaa kaikki muutokset ja pelais niinkö normaalisti?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
13.12.2016 23:56 - 13.12.2016 23:57 #8673 : VNiemi
VNiemi vastasi aiheeseen: Joomla käyttöoikeudet (Linux)
Eli FTPn ja PHPn käyttäjät ovat eri ja nyt tiedostojen ja hakemistojen omistaja on FTP käyttäjä ja kun Joomla! yrittää käyttää niitä PHP käyttäjänä tulee virheitä?

Vaihda joko tiedostojen ja hakemistojen omistaja samaksi jolla PHP pyörii. Helpoiten varmaan onnistuu komentoriviltä. Kannattaa pyytää palvelimen ylläpitäjää tekemään, koska vaatii riittävät oikeudet.

Vaihtoehtoisesti vaihtakaa käyttäjää, jolla PHP pyörii. Melkein arvaisin, että se on tällä hetkellä väärä eli sama kuin Apache. Mutta voi olla, että käytitte vain väärää FTP-tiliä. Missä tapauksessa voit siirtää tiedostot uudestaan oikealla FTP-tilillä ja ongelma poistuu maagisesti...
Last Edit: 13.12.2016 23:57 : VNiemi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
15.12.2016 23:42 #8681 : quietFinn
quietFinn vastasi aiheeseen: Joomla käyttöoikeudet (Linux)
PHP:tä pitää ajaa käyttäjätilin tunnuksella, yleisin tapa on SuPHP.
Kun tiedostoja siirtää palvelimelle FTP:llä niin silloin luonnollisesti käytetään käyttäjätilin tunnuksia. Jos tiedostoja siirtää esim. root tunnuksella niin metsään menee.

Kansioiden ja tiedostojen oikeudet ja omistan voi kyllä aika helposti muuttaa komentoriviltä mutta siihen tarvitaan pääkäyttäjän (root) oikeudet.

netFinn - Taatusti Joomla!-yhteensopiva webhosting: www.netfinn.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.034 sekuntia