Muutama peruskysymys

  • Dude100
  • Dude100 hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Vieras
  • Vieras
19.04.2014 19:39 - 19.04.2014 19:48 #6820 : Dude100
Dude100 loi aiheen: Muutama peruskysymys
En tiedä millainen toimintatapa tällä foorumilla on, mutta avasin uuden ketjun, kun en löytänyt mitään mihin tämän kysyä. Ylläpito voinee liittää tämän oikeaan ketjuun jatkoksi jos näkee tarpeelliseksi.

Elikkäs muutama peruskysymys sivuston muokkaamisesta. Kyseessä on www piste remonttaja piste fi sivu. En ole itse tehnyt kotisivuja, mutta ne on teetetty siteseq nimisellä yrityksellä. Minulla on hallintatunnukset ja pääsen hallinnoimaan sivua niillä (muutaman tekstin muokkauksen olen onnistunut tekemään, mutta siihen se jäikin).

1. Sivustolle pitäisi lisätä ylhäällä olevan logotekstin viereen toinen logo (oikealle), jonka sain tehtyä itse illustratorilla ja se on nyt oikeassa koossa ja .png muodossa. Tämän tulisi näkyä jokaiselle sivulla niin kuin nykyinen logokin näkyy (ei vain etusivulla). (Idea näkyy kuvassa)

2. "Ota yhteyttä" osiossa olevasta yhteystieto lomakkeesta tulee jatkuvasti roskapostia (erilaisia englanninkielisiä mainostekstejä jne... neuvottiin lisäämään sivulle vahvistuskoodi captcha tyylinen (?). Miten tämä tehdään?

Kaipaan siis molempiin kohtiin perustellut neuvot vaihe vaiheelta. Suuret kiitokset jo näin etukäteen, jos joku pystyy täällä auttamaan :)

Ja versio ilmeisesti 1.7.3, koska alhaalla niin lukee.

Liitetiedostot:
Last Edit: 19.04.2014 19:48 : Dude100.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
20.04.2014 13:07 - 20.04.2014 13:09 #6823 : VNiemi
VNiemi vastasi aiheeseen: Muutama peruskysymys
1. Logojen laittoon on useita tapoja, joten yleispäteviä ohjeita ei ole. Itse huijaisin, eli yhdistäisin uuden ja vanhan logon yhteen kuvaan vaikka Photoshopissa. Sitten vain korvaisin vanhan logon tiedoston, jonka sijainnin saa selaimesta, uudella yhdistelmä logolla.

2. Jos käytät jotain erillistä komponenttia lomakkeeseen siinä saattaa tämä olla valmiina. (Mutta ohjeita ei voi antaa tietämättä komponenttia.) Muuten edessä on Joomlan päivitys, koska Joomlan oma reCaptcha tuki ei enää toimi noin vanhassa versiossa (Google vaihtoi palvelun osoitteen) ja uusien lisäosien yhteensopivuus tälläisen väliversion kanssa on kyseenalainen.

Suosittelen melkein, että maksat jollekin sivuston päivityksestä ajan tasalle ja mahdollisista muutoksista, joita saatat haluta. Päivitys ei sinänsä ole vaikea ja todennäköisesti sujuisi ongelmitta, mutta jos sivustoa tehdessä on tehty muutoksia, jotka eivät olekaan yhteensopivia uuden Joomlan kanssa tai ylikirjoittuvat päivitystä tehdessä... Siinä vaiheessa, jos ei ole ennestään kokemusta sivustojen rikkomisesta (vai oliko se "päivittämisestä")saattaa paniikki iskeä. Tai jos on unohtanut tehdä varmuuskopion oikein...

Kun sivu on noin pieni (ja yksinkertainen?) voi olla hyvä ratkaisu samalla ostaa uusi sivusto, jolle vain kopioi vanhan sisällön. Todennäköisesti maksaisi enemmän, mutta kiertäisi useimmat yhteensopivuusongelmat ja tulisi ulkoasu päivitettyä samalla.

Jos teet päivityksen itse niin se perusohje on että ottaa sivustosta varmuuskopion, asentaa sen omalle koneelle testiympäristöön (vaikkapa WAMP), tekee päivityksen, testaa toiminnan,ja sitten siirtää päivitetyn sivuston palvelimelle.
Last Edit: 20.04.2014 13:09 : VNiemi.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Dude100

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
21.04.2014 07:05 - 21.04.2014 08:01 #6824 : JiiKoo
JiiKoo vastasi aiheeseen: Muutama peruskysymys

VNiemi kirjoitti: Kun sivu on noin pieni (ja yksinkertainen?) voi olla hyvä ratkaisu samalla ostaa uusi sivusto, jolle vain kopioi vanhan sisällön. Todennäköisesti maksaisi enemmän, mutta kiertäisi useimmat yhteensopivuusongelmat ja tulisi ulkoasu päivitettyä samalla.

Jos teet päivityksen itse niin se perusohje on että ottaa sivustosta varmuuskopion, asentaa sen omalle koneelle testiympäristöön (vaikkapa WAMP), tekee päivityksen, testaa toiminnan,ja sitten siirtää päivitetyn sivuston palvelimelle.


Tervetuloa Dude100 mukaan Joomlamaailmaan. Suosittelen noiden VNiemen neuvojen noudattamista, jos sivusto on pieni ja sisältöä vähän. Aloita kokonaan uudella Joomlalla (Joomla 3.2 on hyvä valinta uusille sivustoille).

Jos kuitenkin haluat tehdä työn päivittämällä, lue koko tämä viestiketju päivitysjärjestyksestä: www.joomla.fi/foorumi/15-asennus-ja-paivitys/3877-1-6-3-2-5-paivitys#6369

Neuvojen antamista helpottaa kun annat aina ensimmäisessä viestiketjun kysymyksessä vähintään nämä tiedot:
  • tietokanta (MySQL) versio
  • PHP versio
  • palvelin (Apache, IIS) versio
  • palvelin-php rajapinta (apache vai cgi)
Joomla-versio kahden päivitysversion tarkkuudella, esimerkiksi 1.7.3

Nämä tiedot löytyvät Joomlan ylläpitoliittymästä versiossa 1.7 kohdasta: Sivusto > Järjestelmätiedot.

Wampserver on omalle koneelle asennettava lokaali palvelin, johon voit asentaa Joomlasi tai useammankin. Ohjelmisto on ilmainen.

Jos/kun olet uusi Joomlan kanssa, varaa aikaa ja kaffeeta. Tulet kuitenkin varmasti onnistumaan työssäsi. Muista, että kaikki me olemme joskus olleet aloittelijoita ja samassa tilanteessa kuin sinä nyt olet. :cheer:

Kokemus on asia, jonka saat heti kun olisit tarvinnut sitä.
jaakko.korhonen(at)jg-oppimiskeskus.fi
Last Edit: 21.04.2014 08:01 : JiiKoo.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Dude100

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • Dude100
  • Dude100 hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Vieras
  • Vieras
23.04.2014 20:24 - 23.04.2014 20:26 #6832 : Dude100
Dude100 vastasi aiheeseen: Muutama peruskysymys
Kiitokset neuvoista. Tarkoitus olisi siis itse suorittaa nämä pienet päivitykset, koska sivut eivät mielestäni muuta päivitystä kaipaa. Ko. firma olisi ottanut näistä muutamasta päivityksestä aivan liikaa, johon en suostu. (Jos joku vapaaehtoinen ilmoittautuu, niin en ole mitään sitä vastaan ) Lisäksi mielenkiinto oppia näitä juttuja :)

Kuinka välttämätöntä tuon uuden Joomlan päivittäminen on? En mielellään ryhtyisi juuri nyt mihinkää isompiin aikaa vieviin juttuihin. Tosiaan ainoat asiat on tuo logo juttu ja sitten jokin ratkaisu tuohon, että saa tuon roskapostin tulemisen loppumaan. Voiko jompi kumpi teistä kertoa kuinka tuo "vanhan logon korvaaminen" käytännössä tapahtuu. (Eli mistä löydän vaihdettavan tiedoston jne...)

Voin tarvittaessa lisätä (vai voinko) jommalle kummalle teistä hallintatunnukset, jos jompikumpi haluaisi tuhlata hieman aikaansa. Miten muuten tuon varmuuskopion voi tehdä helpointen?

Ohessa vielä nuo tiedot:




PHP luontipäivä Linux webserver27.neutech.fi 2.6.32-431.1.2.el6.i686 #1 SMP Thu Dec 12 13:59:21 CST 2013 i686
Tietokannan versio 5.5.34
Tietokannan merkistö utf8_general_ci
PHP-versio 5.3.28
Web-palvelin Apache
Webpalvelimen PHP-rajapinta cgi-fcgi
Joomla! versio Joomla! 1.7.3 Stable [ Ember ] 14-Nov-2011 14:00 GMT
COM_ADMIN_PLATFORM_VERSION Joomla Platform 11.2.0 Stable+Modified [ Omar ] 27-Jul-2011 00:00 GMT
User Agent Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_9_2) AppleWebKit/537.75.14 (KHTML, like Gecko) Version/7.0.3 Safari/537.75.14
Liitetiedostot:
Last Edit: 23.04.2014 20:26 : Dude100.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.04.2014 21:27 #6833 : Antti
Antti vastasi aiheeseen: Muutama peruskysymys

Dude100 kirjoitti: Kuinka välttämätöntä tuon uuden Joomlan päivittäminen on?

Suoraan sanottuna Joomla 1.7 on vanhentunut ja sitä ei enää tueta. Joomla versiosi on siis haavoittuvainen. On vaikea arvioida kuinka paha tilanne on, mutta jos sen tuohon versioon ajattelee lopullisesti jättää, lienee vain ajan kysymys milloin sivusto hakkeroidaan. Samoin sopivia lisäosia on vanhentuneeseen versioon hankala löytää.

Komppaan VNiemeä ja JiiKoo:ta suositellessani uutta Joomlaa puhtaalta pöydältä, jonne voi viedä nuo nykyiset artikkelit. Jos nykyistä sivupohjaa haluaa käyttää, niin se vaatii jonkun verran fiksiä yhteensopivuuden osalta.

kuinka tuo "vanhan logon korvaaminen" käytännössä tapahtuu.

Tällaisella Firebug Firefoxin lisäosalla voi tarkastella sivustoja ja miten ne on rakennettu. Sillä selvisi, että sivustosi logo köllöttelee tällaisessa osoitteessa:
/templates/siteseq/images/default/logo.png

Eli jos teet uuden logon, voit nimetä sen muotoon logo.png ja sen jälkeen vain siirrät FTP:llä ja korvaat vanhan logo.png:n kansiossa Joomlan juurihakemisto/templates/siteseq/images/default/

Admata nimimerkillä tuli joskus vanhalle Joomlaportalille kommentoitua.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.068 sekuntia