Vaihda käyttäjän (myös pääylläpitäjän) salasana phpMyAdminissa

HUOM! Tietokannan muokkaaminen käsin voi aiheuttaa ongelmia sivustolle mikäli jokin menee pieleen. Mikäli aiot noudattaa tätä ohjetta, sinun täytyy tietää mitä olet tekemässä ja sinulla täytyy olla varmuuden vuoksi varmuuskopio sivustostasi / tietokannasta.

Eli aivan ensimmäisenä otat tietokannasta varmuuskopion!

Ennen salasanan muokkaamista sinun täytyy tietää MySQL tietokanta, sen käyttäjätunnus ja salasana sekä käytetty etuliite. Nämä tiedot olet voinut saada palveluntarjoajaltasi tai olet ne itse luonut.

Mikäli tietoja ei löydy, mutta sinulla on kuitenkin pääsy palvelimelle joko ftp- tai ssh yhteyden kautta, löydät tiedot sivustosi juurikansiossa olevasta configuration.php tiedostosta seuraavasti:
public $user = 'tietokanta_kayttaja';
public $password = kaYttAjAn-sAlasanA';
public $db = 'Tietokannan_nimi';
public $dbprefix = 'etuliite_';
Muokkaminen tapahtuu phpMyAdminin kautta

1. Muokataksesi manuaalisesti Joomlan käyttäjätaulua, sinun on kirjaudttava phpMyAdminiin, useimmilla palveluntarjoajilla on ohjeistus tätä varten. Usein se käy webhotellin hallintapaneelin kautta. Tarkasta asia palveluntarjoajaltasi.
Kun olet päässyt phpMyAdminin kirjautumissivulle, anna aiemmin etsimäsi Tietokannan käyttäjätunnus sekä salasana alla olevan kuvan mukaisesti.2. Kirjauduttuasi valitse vasemmasta reunasta oikea tietokanta alla olevan kuvan mukaisesti.3. Seuraavaksi etsi käyttäjätaulua vasemmasta reunasta alla olevan kuvan mukaisesti, taulun nimi on Etuliitteesi_users. Seuraavaksi klikkaa ”Muokkaa” painiketta haluamasi käyttäjän kohdalla (Pääkäyttäjän ID on 42, mikäli sitä ei ole muutettu).
4. Tämän jälkeen vaihdetaan vielä salasana.

HUOM! Nyt on vielä mahdollista perääntyä. Tietokannan muokkaaminen käsin voi vahingoittaa sivustoasi jos jokin menee pieleen.

Mikäli päätit jatkaa, vaihda ”password” rivillä oleva Funktio ”MD5” muotoon alla olevan kuvan mukaisesti. Tämän jälkeen kirjoita uusi salasana.5. Näiden toimien jälkeen tallennetaan uusi tieto alla olevan kuvan mukaisesti klikkaamalla ”Siirry” painiketta.Mikäli käyt nyt uudelleen katsomassa muokkaamaasi käyttäjää, salasanan tilalla pitäisi olla erikoinen merkkijono, jota et syöttänyt.

Mikäli näin on, on muokkaus todennäköisesti onnistunut. Voit kirjautua sivustollesi uudella salasanalla ja käyttäjätunnuksella.

Jos ohjeessa on jotain virheitä niin korjaan. Ylläpito voi myös halutessaan laittaa ohjeen tuonne ohje osioon (ja korjata tarvittaessa).