Joomla.fi (entinen Joomlaportal.fi), rekisteröitynyt Joomla! käännöskumppani

joomla transteam350pxJoomla.fi:n rooli rekisteröityneenä Joomla! käännöskumppanina on edistää, valvoa ja yhdenmukaistaa Joomla! tiedostojen käännöstyötä.

Joomla.fi on valittu tähän tehtävään Joomla! -ydinkehittäjätiimin toimesta. Kriteereinä valinnalle olivat vankka Joomla!-tuntemus, sitoutuminen ja aiemmat näytöt Joomla! (ja sitä ennen Mambo)- osaamisesta ja auttamishalusta. Joomla.fi -sivusto on virallisesti tunnustettu Joomla! -organisaation puolelta.

Sivuston ylläpitäjät

Joomla.fi:n taustalla toimii joukko ohjelmistoalan ammattilaisia. Syys-lokakuussa 2011 seuraavista Naghris ja Mortti päättivät, että on vihdoin aika uudistaa vanha Joomlaportal.fi ja Markku Suominen antoi vapaat kädet homman toteutukseen. Kaikki vapaa-ajan rippeet kerättiin ja haalittiin kasaan mukava porukka Joomla.fi-tiimiin ja saimme vihdoin julkistettua uuden sivuston. Sivuston on tarkoitus kehittyä ja Joomla!-hengen mukaisesti saada aikaan aktiivisesti osallistuva Joomla!-yhteisö myös tänne Suomeen. Tämä prosessi on jo hyvin alkanut, kuten voit lukea Käännökset-sivulta

Tero Kankaanperä (TeroKankaanpera)

Tero Kankaanperä on oikeastaan farmaseutti, joka menetti kiinnostuksensa lääkkeisiin ja hakeutui yhdistyssektorille. Viriteltyään web-sivuja vuodesta 1995 alkaen html:a käyttäen hän päätyi 2006 rakentamaan sivuja Joomla 1.0 versiolle. Nyt, viisi vuotta, kaksi versio migraatiota, useita komponenttien käännöksiä ja melkein 800 Joomlaportal-viestiä myöhemmin hän luulee tietävänsä jotain Joomlasta, mutta ylläpitää edelleen vain kahta sivustoa, ei vieläkään ymmärrä php:tä ja on ihan kädetön graafikan tekemisessä. Tero on, ja aikoo pysyä amatöörinörttinä, koska ei halua leimautua, mutta joutessaan muista vapaaehtoistöistään hän osallistuu yhteisön toimintaan.

Mirko Erkkilä (mirkoe)

Mirko Erkkilä on positiivinen nuori yrittäjä ja toimii Clicker Oy nimisen yrityksen puikoissa. Intohimonaan hänellä on toimivien, helppokäyttöisten ja graafisesti näyttävien verkkosivujen suunnittelu ja toteutus. Tarkkana miehenä Mirko tekee kaiken aina huolella ja perehtyy asiakkaan tarpeisiin. Pienen lisänsä jokaisen asiakkaan verkkoprojektiin Mirko tuo osaamisellaan verkkomarkkinoinnissa, hakukoneoptimoinnissa ja sosiaalisessa mediassa. Hänet tunnetaan myös Joomla! kouluttajana ja konsulttina.
Foorumilla auttamisen lisäksi Mirko ja Clicker Oy on ollut tuottamassa joomlaohje.fi sivustoa asiakkaiden ja Joomlasta kiinnostuneiden tueksi ja avuksi ja osallistunut Joomladay:n keskustelijoihin.

Janne Lepikko (Plasmer)

Janne työskentelee sivutoimisena yrittäjänä Joomla!n parissa.  Suomalainen Joomla! -yhteisö on ollut tärkeänä osana Joomlaan perehtyessä. Aluksi "Joomlailu" oli useamman vuoden lähinnä harrastus. Keväällä 2010 Janne perusti sivutoimisen yrityksen Satean joka toteuttaa Joomla!n asennus- ja päivitysprojekteja sekä sivupohjia.

 


 

Mukana myös moderaattoreina

Arto Aronen (quietFinn)

Arto on pitkän linjan ammattilainen, jonka asiantuntevat vastaukset ovat monta kertaa auttaneet käyttäjien ongelmien ratkaisemisessa. Hän on työskennellyt Joomla!:n/Mambon parissa usean vuoden toteuttaen tässä ajassa lukisia projekteja. Artolla on ohjelmistotuntemuksen lisäksi vankka palvelinpuolen tietämys.