Vaativat kriteerit täyttävä Joomla 3 -sivupohja haussa

  • Räikkönen
  • Räikkönen hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Vieras
  • Vieras
20.06.2013 16:40 #5366 : Räikkönen
Räikkönen loi aiheen: Vaativat kriteerit täyttävä Joomla 3 -sivupohja haussa
Hei pitkästä aikaa!

Tutustuin Joomlaan vasta toissa vuoden elokuussa, kun minua pyydettiin suunnittelmaan sivusto viime vuoden toukokuussa pidettyyn Painin Olympiakarsintaturnaukseen. Kaikki meni hienosti (tein sivupohjankin Afterdawnin pohjalta itse) mutta nyt olen uuden haasteen edessä ja tarvitsen hieman apua. Nyt minua pyydettiin hoitamaan Paini EM 2014 sivuston teko. Teen kaiken talkootyönä ja palkkiona hyvä mieli. Yle televisio kisat ja ne tulevat suorana lähetyksenä (streaming) myös netistä ja osa myös suorana televisosta. En ole käyttänyt Joomlaa sitten karsintaturnaussivuston tekemisen jälkeen, joten joudun nyt paneutumaan asiaan suunnilleen alusta alkaen. Yhdessalään palaverissa en ole vielä ollut, joten en tiedä tässä vaiheessa kaikkia yksityiskohtia suorien lähetysten toteuttamisen ym. suhteen, joten monta kohtaa on vielä auki.

Minulla olisi seuraavat kriteerit sivupohjaa varten:
1. html 5 + css 3
2. Bootstrap + responsive Bootstrap + fluid-container (sivuston pitäisi toimia tableteilla, kännyköillä ym. oikein)
3. Sivulle tulee videoita ja kuvia, joten tarvittaessa jokin plugin
4. Sivuston nopea latautuminen

Alustana uusin Joomla (nyt 3.1.1). Toivoisin sivupohjan toimivan mahdollisimman vähillä lisäosilla.

Onko tuollaista valmista sivupohjaa olemassa vai pitääkö tehdä itse? Olen tutustunut Artisteerin trial-ohjelmaan, joka täyttää useimmat noista vaatimuksistani, mutta ei kaikkia. Eniten siinä huolestuttaa toiminta eri alustoilla.

Lisäksi tarvitaan luotettava palvelin, jonne sivuston voisi pystyttää. Otan varmaan yhteyttä sinuun QuietFinn, kun sain vinkin toisesta viestistä hyvin toimivista palvelnalustoista :) Kävijöitä on etupäässä Suomesta (aluksi vain muutamia kymmeniä maksimissaan päivittäin) mutta kisojen aikana kävijöitä tulee n. 50.000 muutamassa päivässä, etupäässä Euroopasta. Pari virtuaalipalvelinta tarvitaan siinä vaiheessa palvelinkuorman tasaamiseksi.

Kaikki apu on tervetullutta ja ilman muuta sivustolle tulee Special Thanks -sivulle avustajien nimet ja linkit :)


-tapsa-

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • Beluga
  • Beluga hahmo
  • Vieras
  • Vieras
20.06.2013 21:30 #5369 : Beluga
Beluga vastasi aiheeseen: Vaativat kriteerit täyttävä Joomla 3 -sivupohja haussa
En suosittele Artisteeria.

Tutustu näihin:
joomlafuture.com/ (Joomla-projektin nykyisen käyttöliittymävastaavan tekemä framework)
blank.vc/
www.siegeengine.org/
Lue huolellisesti, voit esim. printata ja lukea rauhassa, kunnes olet sisäistänyt kaiken: docs.joomla.org/Creating_a_basic_Joomla!_template

Tässä vielä kaikki dokumentaatiosta löytyvät sivupohjiin liittyvät artikkelit: docs.joomla.org/Category:Templates

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
22.06.2013 14:47 #5374 : jkwebdesign
jkwebdesign vastasi aiheeseen: Vaativat kriteerit täyttävä Joomla 3 -sivupohja haussa
Tuossa oli jo ihan hyviä vaihtoehtoja pohjaksi. Lisäisin tuohon vielä vertexin (mobiilipuoli on siinä minusta ihan suvereeni) ja toki kannattaa katsoa valmiita pohjia vaikka themeforestista.

Artisteeria haukutaan joka paikassa oikeastaan suotta. Ei se ole kuin softa muiden joukossa. Sellaisenaan se sopii pieniin sivustoihin hyvin, mutta isompiin sivustoihin ja vaativampiin pohjiin joudutaan tekemään optimointeja ja monesti niitä pitää tehdä muissakin valmiissa pohjissa.

Bootstrappia se ei käytä, eikä sen antamat pohjat ole suoraan kovinkaan keveitä, eli vaativat siistimistä lopuksi. Pohja on kuitenkin selkeä ja toimii hyvin jokaisella alustalla, viimeistään pienten tuunauksien jälkeen. Kyllä artisteerinkin avulla saa nuo kriteerit täyttävän pohjan tehtyä (bootstrappia lukuunottamatta), mutta sitä tosiaan kannattaa siistiä paljon exporttauksen jälkeen, että siitä tulee kevyt ja muutamia pikku muutoksia kannattaa tehdä esim seon parantamiseksi. Artisteeria käyttäessä pitää myös muistaa, että tekee sillä pelkän pohjan, eikä sisältöä, vaikka se tarjoaakin mahdollisuuden importata sisältö Joomlaan.

Asiakaslähtöisesti suunniteltuja internet- sekä graafisia palveluita: www.sutjakka.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • mirkoe
  • mirkoe hahmo
  • Poissa
  • Ylläpitäjä
  • Ylläpitäjä
  • Kahvilla pärjää aina!
Lisää
24.06.2013 09:47 #5390 : mirkoe
mirkoe vastasi aiheeseen: Vaativat kriteerit täyttävä Joomla 3 -sivupohja haussa

Jos se on Joomlalla, teemme sen - www.clicker.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • Räikkönen
  • Räikkönen hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Vieras
  • Vieras
24.06.2013 14:21 - 24.06.2013 14:22 #5391 : Räikkönen
Räikkönen vastasi aiheeseen: Vaativat kriteerit täyttävä Joomla 3 -sivupohja haussa
Kiitoksia erinomaisista linkeistä! Beluga sai minut huomaamaan, miten asiat ovat menneet eteenpäin viimeisen vuden aikana, jolloin en ole käyttänyt Joomlaa. Oneweb, Blank Template ja SiegeEngine ovat kaikki todella mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia minulle ja olen jo ehtinyt tutustumaankin noihin pintapuolisesti. Toki OneWeb on minulle vielä aika lailla hepreaa.

Tekisi mieli tehdä kaikilla noilla omat sivupohjat, joissa on moduulit asemoitu samoilla positio-nimillä, niin voisi lennosta vaihtaa toiseen sivupohjaan. Jos vain aika ja taito riittävät, niin varmaan teenkin niin :) Aikaa tässä on kyllä suunnitella riittävästi, koska kisat ovat vasta huhtikuun alussa 2014.

Vielä palaisin perusasioihin, jotka katson tarpeellisiksi sivupohjalle, Ensinnäkin sivuston latautumisen nopeus, koska käviöjöitä on todella paljon lyhyessä ajassa. Toki tuosta painicupin olympiakarsintaturnaukesta tuli paljon kokemusta (käviöjöitä kolmessa päivässä lähes 30.000). On tietenkin itsestään selvää, että sivupohja on vain yksi komponentti kokonaisuudessa, sisällön huonolla toteutuksella saadaan hyväkin pohja toimimaan hitaasti. Tietysti palvelinpäässä proxyt, virtuaalipalvelimet ym. vaikuttavat myös asiaan. Lähtökohtaisesti palvelimen on oltava Suomessa ja pari virtuaalipalvelinta itse kisojen aikana esim. Saksassa ja Alankomaissa.

Toiseksi uudet tekniikat... ja tuo saikin minut sitten mietteliääksi. Ajattelin että se on Bootstrap + LESS, koska Joomlassa on jo tuki niille valmiiksi. Mutta Foundation + SASS kiinnostaa kovasti. Lisäksi 'responsible design' on itsestään selvyys nykypäivänä... Hmm. Joka tapauksessa sivusto tulee olemaan html5 + css3 lähtökohtaisesti, joten edellisen itse tekemäni xhtml-pohjan ja muut vastaavat jätän pois laskuista. Samoin kuin erilliset mobiilipohjat.

Valinnanvaraa tuntuu olevan enemmän kuin riittävästi. Jotenkin SiegeEngine tuntuu tällä hetkellä lupaavimmalta minun käyttööni, mutta katsotaan... Tutustun myös noihin mirkoen linkkeihin kun ehdin. Maksullinen sivupohjakaan ei ole pois suljettu, jos en saa itse haluamaani pohjaa toteutettua. Mutta uskoisin kyllä pystyväni siihen kaikila noilla uusimmillakin web-teknologioilla...

Nöyrimmät kiitokseni teille kaikille vastaajille, joita ehdottomasti pidän Joomla-spesialisiteina, hyvistä ehdotuksista ja vinkeistä!
Last Edit: 24.06.2013 14:22 : Räikkönen. Syy: allekirjoitus tuli tuplana

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.06.2013 14:33 #5392 : jkwebdesign
jkwebdesign vastasi aiheeseen: Vaativat kriteerit täyttävä Joomla 3 -sivupohja haussa
Ja mikäli taito on hyppysissä (aikaahan tuntuu olevan), niin keveimmän pohjanhan saat tehtyä ihan itse, ilman mitään frameja. Responsiivisuus on kuitenkin aika yksinkertainen toteuttaa ihan perus html:llä ja css:llä ja mikäli sivusto ei ole kovin monimutkainen niin taatusti tulee kevyt.. :)

Asiakaslähtöisesti suunniteltuja internet- sekä graafisia palveluita: www.sutjakka.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • Räikkönen
  • Räikkönen hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Vieras
  • Vieras
11.07.2013 19:20 - 10.08.2013 23:26 #5468 : Räikkönen
Räikkönen vastasi aiheeseen: Vaativat kriteerit täyttävä Joomla 3 -sivupohja haussa
Hei taas!

Nyt on sivupohja melko valmis! Päätin tehdä sen kuitenkin ihan alusta asti itse Blank Templaten ja Bootstrapin pohjalta. Bootstrap tuntui minusta jotenkin helpommalta omaksua kuin Foundation 4. Toki tuohonkin aion joskus tutustua vaikkapa vain mielenkiinnosta.

Jos joku haluaa tutustua sivupohjaan, niin lähetän sen mielelläni esim. sähköpostin liitteenä. Domain-nimeä ei ole vielä valittu, joten sitä ei ole käytössä muuta kuin itselläni localina.

En ole mikään Joomla-specialisti, joten varovasti olen saanut edetä sivupohjan kanssa kieli keskellä suuta sudenkuoppien välttämiseksi ;) Kaikki tuntuu alussa olevan helppoa, mutta mitä pidemmälle pääsee, sitä vähemmän huomaa tietävänsä JavaScriptistä ja PHP:stä. Haluan koodin olevan mahdollisimman puhdasta, joten olen välttänyt googlaamalla löytyneitä hakkerointi-ohjeita.

Pari ongelmaa minulla kuitenkin on:
1. Submenu on ok mutta jos siihen lisätään toinen taso niin se ei näy oikein (menun tekstit ovat tässä vaiheessa mitä sattuu):





Sivupohja lataa Joomlan oman bootstrap.min.js-tiedoston, joka ilmeisesti ei ole aivan sama kuin Bootstrapin sivulla oleva versio (jotain Joomla-kohtaisia modifiointeja?). Tämänkö takia jouduin yliajamaan (override) Joomlan oman mod_menu-hakemiston Strapped -sivupohjalla? En ole ehtinyt testata jättämällä tuota pois (unset) ja lataamalla Bootsrapin omaa tiedostoa. Joku varmaan tietää suoralta kädeltä mistä kiikastaa, ettei tarvitse kaikkea mahdollista kokeilla itse.

MUUTOS 12.7. Navigointimenu on tehty seuraavan ohjeen mukaan:
Blank Template and Twitter Bootstrap Tutorial for Joomla!

MUUTOS 10.8. Menu toimii nyt moitteettomasti. Oli unohtunut (tietämättömyyttäni) ladata bootstrap-extended.css, joka on mm. valmiina Joomla 3:ssa /media/jui-hakemistossa.

2. En haluaisi käyttää videoiden näyttämiseen mitään pluginia, koska ne lataavat turhan paljon ylimääräisiä skriptejä, jotka hidastavat latautumista. En saa html5:n <video></video> -tagia vaan näyttämään mitään. Olikohan Joomlassa jokin paikka, josta piti sallia videoiden näyttäminen? On vähän päässyt asiat unohtumaan...

3. Kuvagalleriana minulla oli viimeksi VSIG . Onko suosituksia jostain muusta kevyestä ja hyvästä ohjelmasta?

Itse olen melko tyytyväinen sivupohjaan, mutta mielellän antaisi sen jollekin specialistille tutkittavaksi varmuuden vuoksi. Painin EM 2014 -kisat ovat kuitenkin aika iso juttu, joten en haluaisi mokata jossain helposti korjattavissa olevassa asiassa sivupohjassa esim. tietoturvaan tai SEO:on liittyen.
Liitetiedostot:
Last Edit: 10.08.2013 23:26 : Räikkönen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • Räikkönen
  • Räikkönen hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Vieras
  • Vieras
06.08.2013 20:38 #5565 : Räikkönen
Räikkönen vastasi aiheeseen: Vaativat kriteerit täyttävä Joomla 3 -sivupohja haussa
Kiitos vielä kerran kaikille vinkeistä. Monista hyvistä vaihtoehdoista päädyin sittenkin tekemään sivupohjan itse Blanc Template ja Bootstrap lähtökohtana kuten taisin jo aikaisemmin mainitakin.

Olen pohjaan itse tyytyväinen, koska sen muokkaaminen tarpeita vastaavaksi on helppoa. Itse kun on tehnyt sivupohjan niin tietää mikä vaikuttaa mihinkin.

Sisältöä sivulla ei vielä luonnollistikaan paljoa ole, mutta onpa jotain, jonka päälle rakentaa. Jos joku haluaa vilkaista sivustoa tässä alkuvaiheessa, niin se on osoitteessa empainit2014.fi .

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.08.2013 21:25 #5567 : Mortti
Mortti vastasi aiheeseen: Vaativat kriteerit täyttävä Joomla 3 -sivupohja haussa
Näyttää hyvältä Räikkönen!

Vaikka en olekaan mikään sivupohjanikkari, kiinnitin huomioni tähän artikkeliin, joka oli magazine.joomla.org sivulla... ja siellä alhaalla olevaan linkkiin have a look at the Flat UI Pro kit from Desigmodo, jos se teitä sivupohjanikkareita kiinnostaa.

Artikkeli kokonaisuudessaan täällä: magazine.joomla.org/issues/issue-aug-2013/item/143...omla-templates-for-inspiration

Finnish Joomla! Language Coordinator | One of the guys behind Joomla.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.056 sekuntia