joomla transteam350px

 

Joomlan asennus

Joomla asennetaan WWW-palvelimelle internet-selaimen avulla. Voit käyttää webhotellia tai asentaa Joomlan paikallisesti omalle tietokoneellesi käyttäen esimerkiksi XAMPP -testiymäpristöä. Muista tarkistaa että webhotellisi tukee MySQL ja PHP -ominaisuuksia. Voit tarkistaa palvelimen tekniset vaatimukset täältä http://www.joomla.org/technical-requirements.html

Joomlan asentaminen webhotellin palvelimelle (cPanel)

Cpanel on monilla palvelimilla oleva graafinen työkalu web-hotellin hallinnointiin. Vaikka web-hotellissasi ei olisi Cpanelia, on työvaiheet samat.

 1. Lataa ja tallenna Joomlan asennuspaketti omalle koneellesi osoitteesta http://www.joomla.org/download.html.
 2. Kirjaudu sisälle cPaneliin (tai omaan hallintaasi).
 3. Luo sivustollesi tietokanta sekä käyttäjä ja salasana tietokannalle! Helpoiten tämä onnistuu käyttämällä MySQL Database Wizardia, mikäli sellainen palvelimelta löytyy. Database Wizard ohjeistaa tietokannan luomisessa. Annathan käyttäjälle kaikki oikeudet, kun Databese Wizard kysyy sitä.
 4. Siirry File Manageriin ja lataa Joomlan asennuspaketti public_html-kansioon. Pura tiedosto napsauttamalla Extract-painiketta työkalurivissä. Voit myös purkaa zip-tiedoston omalla koneellasi ja ladata sitten koko hakemistorakenteen palvelimellesi.
 5. Avaa tyhjä ikkuna selaimessasi ja kirjoita osoiteriville webhotellisi osoite, esimerkiksi www.omasivusi.com, tai jos asensit Joomlan erilliseen alihakemistoon, www.omasivusi.com/hakemistosi.
 6. Joomla aloittaa varsinaisen asennuksen avattuasi sivun selaimellasii.

Joomlan asennusvaiheet:

 1. Vaihe – Valitse asennuksen kieli, ja napsauta Seuraava.
 2. Vaihe – Tarkista että Required Configuration -listassa kaikki on merkitty vihreällä. Jos korjasit jotakin, voit napsauttaa Check Again -painiketta, jolloin lista päivittyy. Kun kaikki on kunnossa, napsauta Seuraava.
 3. Vaihe – Lue lisenssi ja hyväksy se napsauttamalla Seuraava-painiketta.
 4. Vaihe – Syötä tiedot MySQL-tietokannasta, jonka loit Joomla-sivustollesi. Tietokannan palvelin on yleensä localhost. Napsauta Seuraava.
 5. Vaihe - FTP-tiedot voi halutessaan täyttää, mutta suurin osa käyttäjistä voi jättää tämän vaiheen väliin.
 6. Vaihe – Kirjoita sivustosi nimi ja luo ylläpitäjän käyttäjätunnus. Jos haluat testata Joomlaa, voit asentaa muutaman mallitiedoston napsauttamalla Install Sample Data -painiketta. Tätä suositellaan ainakin aloittelijoille.
 7. Vaihe – Poista Installation-kansio, kun olet saanut asennuksen valmiiksi.

 

Palvelimen tekniset vaatimukset (Joomla 1.6/1.7)

Ohjelmisto Suositus Minimi Lisää tietoa
PHP 5.3 + 5.2.4 + http://www.php.net
MySQL 5.0.4 + 5.0.4 + http://www.mysql.com
Apache
(with mod_mysql, mod_xml,
and mod_zlib)
2.x + 2.x + http://www.apache.org
Microsoft IIS 7 7 http://www.iis.net

Lue lisää: http://www.joomla.org/technical-requirements.html

joomlatoolsnetfinn-bannerMobileJoomla-banner-250x250-FIN-opt