Sisällön tuominen Joomla 3.x sarjaan?

  • Antti
  • Antti hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Poissa
  • Tulokas
  • Tulokas
Lisää
05.04.2013 11:48 - 05.04.2013 11:49 #4900 : Antti
Antti loi aiheen: Sisällön tuominen Joomla 3.x sarjaan?
Joomla 3.1 alkaa vaikuttamaan todella kiinnostavalta. Mietin, että mikähän olisi järkevin tapa tuoda sisältöä Joomla 2.5 sivustolta testisivulle?

Tiedän, että Joomla 2.5.x voidaan kopioida ja tämä kopio sitten päivittää napin painalluksella valitsemalla Joomlan versiotarkistus Lyhyen Julkaisuvälin palvelimelle. Koska sivusto on kuitenkin täynnä Joomla 3 sopimattomia lisäosia, niin rikkihän se menee.

Mietin, että josko kopioisin vain content taulun vanhasta tietokannasta ja korvaisin sen uudessa, mutta pahus - siinäkin on tullut muutoksia: title_alias on ihan infon kanssa, että poistuu käytöstä Joomla 3 sarjassa. Samoin uudesta ei sitten löydy kenttiä, kuten section_id, mask ja parent_id

Toki voin myös riisua sopimattomat lisäosat Joomla 2.5 sarjan kopiosta, mutta mietin että mahtaakohan olla muuta järkevää ja hellpoa tapaa tuoda sisältöä vanhasta Joomlasta 3.1 versioon, että saa vähän lihaa luiden ympärille testiympäristössä? Jupgrade ja SpUpgrade taitavat olla tarkoitettu vain 1.5 sarjasta tuomiseen?

Admata nimimerkillä tuli joskus vanhalle Joomlaportalille kommentoitua.
Last Edit: 05.04.2013 11:49 : Antti.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.04.2013 20:05 #4904 : jkwebdesign
jkwebdesign vastasi aiheeseen: Sisällön tuominen Joomla 3.x sarjaan?
Kyllä tuo taitaa olla paras tapa, eli kaikki ylimääräinen pois ja sitten päivitystä.

Asiakaslähtöisesti suunniteltuja internet- sekä graafisia palveluita: www.sutjakka.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • Antti
  • Antti hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Poissa
  • Tulokas
  • Tulokas
Lisää
05.04.2013 21:27 #4905 : Antti
Antti vastasi aiheeseen: Sisällön tuominen Joomla 3.x sarjaan?
Joo - niin se on ja kun ajattelen vähänkin pidemmälle, niin ei tuo oikein muutoin voisi ollakaan. Jos ja Kun tietokantamuutoksia on, niin sehän tarkoittaa että pitäisi olla jokin työkalu, tms. jolla tuoda vanhemmasta ja kun vanhemman voi päivittää napin painalluksella, niin miksi kukaan muuta tapaa rakentelisi?

Asensin kokeilumielessä tuon Joomla 3.1:n ja täytyy sanoa että olen vaikuttunut. Kolmen askeleen asennus haastaa jopa WordPressin ja kaikki vaikuttaa, ainakin päätoiminnoissa, tosi valmiilta ja sujuvalta :)

Niimpä otin sitten yhden Joomla 2.5 projektin sivun ja kopioin sen testimielessä Joomla 3.1 migraatioon. Sivupohjaan pieniä muutoksia - joo, mutta todella vähällä tuossa pääsi. Kun kurkistelee alustavasti uteliaisuuttaan on varaa olla huolimatonkin ja minähän olin. Joitain yhteensopimattomia lisäosia jäi ja nehän tietenkin rikkoivat sivustoa. Tässä kannattaa olla todella huolellinen, kun tekee oikeaa mini-migraatiota. Poisto ei nimittäin välttämättä onnistu 3.1 versiosta, vaan voi tulla tällaista virhe-ilmoitusta:

JInstaller: :Install: Cannot find Joomla XML setup file

Module Uninstall: Manifest file invalid or not found.

Onneksi kuitenkin auttaa kun asettaa kyseiset moduulit tilaan julkaisematon.

Tähän sisällön tuomiseen löyhästi liittyen Joomla 3.1 beeta3 esitteli uuden, todella mielenkiintoisen ominaisuuden, nimittäin tagittamise josta Joomla.org sivuston blogikirjoitus Tag - You're It kertoo:

Tags are a kind of meta-data that allow you to assign a keyword or keywords to a particular item. Since it's meta data, core and custom extensions could theoretically organize and display that meta-data in many different ways.

Äkkisistään tuota tagitystä kerran kokeilleena, en kuitenkaan onnistunut luomaan tageja. Koko systeemin käyttäminen lisäosissa, saati sitten ulkopuolisissa sisällöissä on tällä hetkellä teoriaa, mutta jos jollain on jotain infoa tai linkkivinkkiä tästä, niin otan mielenkiinnolla vastaan :)

Admata nimimerkillä tuli joskus vanhalle Joomlaportalille kommentoitua.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
06.04.2013 20:54 #4911 : Mortti
Mortti vastasi aiheeseen: Sisällön tuominen Joomla 3.x sarjaan?
Antille tagi juttuun, kuulemma se rakennetaan uusiksi... meillä on beta 3:een tehty alustava paketti, mutta sehän menee taas uusiksi kuulemma... tää "Translation" TYÖ on hieno laji...!

Finnish Joomla! Language Coordinator | One of the guys behind Joomla.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.040 sekuntia