Käyttöoikeusongelmia Elisan palvelimella?

  • hp
  • hp hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Poissa
  • Tulokas
  • Tulokas
Lisää
03.01.2017 17:19 #8712 : hp
hp loi aiheen: Käyttöoikeusongelmia Elisan palvelimella?
Hei!

Asiakkaani Joomla-sivusto oli aiemmin eräällä toisella palvelimella. Elisa osti ko. firman ja viime kesänä pakotti siirtämään sivuston heidän palvelimelleen (Elisa Yritysweb - yrityksille.elisa.fi/yritysweb-palvelinhotelli ). Siirron jälkeen ilmeni ongelmia sivuston ylläpidon kanssa. En niitä silloin ehtinyt ja jaksanut kovin paljon selvitellä, kun oli tiedossa, että koko sivusto olisi parasta rakentaa alusta alkaen uudelleen. Nyt kuitenkin ongelmat näkyvät jatkuvan samanlaisina tänään tekemäni uudenkin asennuksen kanssa. Se nyt ei toisaalta ole yllätys, kun ongelma taitaa olla näissä Elisan palvelimen asetuksissa??

Konkreettisesti näkyvät ongelmat ovat ainakin tällaisia:
- Kun Joomlan kautta lataa uutta kuvaa palvelimelle, saa ilmoitukset "Varoitus - tiedoston oikeuksien muuttaminen epäonnistui" ja "Virhe - Tiedostoa ei voitu ladata". Näistä huolimatta tiedosto kuitenkin näyttäisi ilmestyvän näkyviin ja on käytettävissä.
- "Sivuston asetuksia" ei pääse muuttamaan. Jos jotakin yrittää muuttaa ja tallentaa, saa ilmoituksen, että "configuration.php-tiedoston kirjoitussuojauksen poisto ei onnistunut" ja "configuration.php-tiedoston kirjoitussuojauksen asettaminen ei onnistunut". Tai yksinkertaisesti "Virhe havaittu: Asetustiedostoon ei voitu kirjoittaa".

**

Olin näistä ongelmista kesällä vanhan sivuston siirron jälkeen yhteydessä Elisan tukeen. Sain vastauksena:
"Ongelma johtunee siitä että plugin/componentti jolla niitä kuvia lähettää, yrittää php:n chmod-functiolla muuttaa tiedoston oikeuksia ja koska chmod ei ole sallittu function Elisa yrityswebissä eikä joomla osaa tätä virhetilannetta käsitellä fiksusti niin tiedostot hukkuu. Tämän voi kiertää sillä että kommentoi sen chmod-osuuden pois lähdekoodista."

Toisessa viestissä oli: "Valitettavasti kaikki Joomlan erityisominaisuudet eivät ole käytettävissä YritysWeb -palvelussa."

**

Uuden Joomlan asennus tuntui muuten menevän aivan ok, mutta järjestelmän tarkistus -kohdassa herjasi, että "Mcypt Support" ei ole tuettu.

**

Osaisiko joku arvioida, mitä on tehtävissä / onko mitään tehtävissä?

Olenko oikeilla jäljillä, että tässä on nyt jokin käyttöoikeusongelma? Ja tämä voisi ehkä korjaantua syöttämällä nuo FTP-asetukset Joomlan asetuksiin? Ongelma tosin on, että niitä ei nyt ainakaan tuon Joomlan liittymän kautta pääse syöttämään (kun ei se Configuration-muokkaus onnistu).

Ja mahtaisiko tuo tuen ehdottama chmod-funktion pois kommentointi olla joku oikeasti käyttökelpoinen asia, joka auttaisi johonkin?

Sivuston siirtäminen aivan muualle olisi helpoin ratkaisu, mutta kun asiakkaalla on samassa sopimuspaketissa monenlaista muutakin. Teknisesti toki taitaisi onnistua sekin, että vain sivusto olisi muualla ja esim. sähköpostit jatkaisivat Elisalla...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • hp
  • hp hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Poissa
  • Tulokas
  • Tulokas
Lisää
04.01.2017 11:46 #8713 : hp
hp vastasi aiheeseen: Käyttöoikeusongelmia Elisan palvelimella?
Tällaisia lisätietoja löytyi Elisan ohjeista, millaiset php-asetukset ovat:
yritysten-asiakastuki.elisa.fi/ohje/145/

Onkohan näissä jotakin sellaista, mikä noita ongelmia aiheuttaa?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.169 sekuntia