EasyBlog: Nopea, mukava ja helppo

  • Kharadus
  • Kharadus hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Vieras
  • Vieras
20.11.2013 10:12 - 20.11.2013 11:27 #6099 : Kharadus
Kharadus loi aiheen: EasyBlog: Nopea, mukava ja helppo
Alkuperäinen artikkeli löytyy osoitteesta: magazine.joomla.org/issues/issue-nov-2013/item/1600-easyblog-fast-nice-easy

EasyBlog: Nopea, mukava ja helppo


Törmään ajoittain Joomla-sivustoihin, jotka on rakennettu pelkästään blogaamista varten. Tähän on lukuisia vaihtoehtoja: voidaan käyttää Joomlan natiivina tarjoamia työkaluja, K2:sta sekä kaikenlaisia CCK:ita. Tänään päätin testata lisäosaa Communitys choice –lisäosaäänestyksestä muutaman kuukauden takaa. Pistetäänpä Stackideasin EasyBlog testiin…


EasyBlogin hallintapaneeli

Tehtyäni alustavaa tutkimusta EasyBlogin toiminnoista, tuli ensimmäisenä ongelmana vastaan miten voisin edes etäisesti kuvailla kaikkia niitä ominaisuuksia ja ’miksikäs näin ei ole tehty jo aiemmin’ –extroja, joita tämä lisäosa tarjoaa.

Asensin uuden Joomla 3-sivuston ja latasin siihen tuoreimman EasyBlogin version. Saatuani kokeiluni loppuun päädyin katselemaan omaa sivustoani, ja päätin tehdä sen uudestaan tämän lisäosan kautta. Uskokaa kun sanon, että näin ei usein käy!

Valittuani EasyBlog-maksutapani latasin asennustiedoston ja pääsin alkuun. Hinta saattaa ensisilmäyksellä vaikuttaa korkealta pelkälle blogi-komponentille, mutta kokeiltuani sitä voin sanoa, että mielestäni se on hyvinkin hintansa arvoinen.

Ylläpitopuolella etsin komponentin käsiini ja avasin konfiguraatiotiedoston (asetukset). Pitääkseni ensimmäisen asennuksen yksinkertaisena vaihdoin pelkästään Blogin tiedot –asetusta, nimeä ja kuvausta ja jätin muut asetukset koskemattomiksi. Tallenna ja Sulje.

Halutessani päästä ’Blogin artikkelit’ kohtaan ylläpitopuolella törmäsin painikkeeseen, joka sai minut varsin innostuneeksi: ’Automaattinen eteenpäin välittäminen (Autoposting)’. Onko tämä todellista? On se! Jokainen kirjoittamasi blogiviesti voidaan lähettää edelleen Facebookiin, Twitteriin ja Linkediniin helpolla napinpainalluksella. Yleensä käyttäjä joutuu näkemään varsin paljon vaivaa löytääkseen kaikki varmenteet ja ID:t, mutta Stackideas teki ihastuttavan hienon opasteen, joka tekee tästä suoriutumisesta helppoa.

Palataanpa itse asiaan, ’Blogin artikkelit’-osion käyttö kojelaudalta: se tarjoaa käyttäjälle selkeän näkymän kaikista artikkeleista (tai muista blogaajista), sisältäen myös muutamia ylimääräisiä, käteviä tietoja perusnäkymässään. Avattaessa uutta artikkelia kaikki tieto näkyy erittäin selkeästi. Linkkien lisääminen (vanhempiin blogiartikkeleihin), kuvat ja videoiden upottaminen on erittäin helppoa, kiitos kolmen suuren painikkeen editorin ylälaidassa.

En kuitenkaan aio kirjoittaa blogia pelkästään ylläpitopuolelta. Vaihdan julkisivulle ja kirjoitan sen sitä kautta. Asiakkaideni käyttäessä tätä on parempi, että he postaavat uudet artikkelit julkisivupuolelle ja pysyvät erossa ylläpitopuolesta.

Kirjaudun siis julkisivupuolelle ja menen EasyBlog-osioon, josta voisin lähettää uuden blogiartikkelini, kun saan idean käyttää iPad miniäni. Nappaan iPadini ja menen paikalliseen asennukseen, kirjaudun sisään ja… jep, se on helppoa ja toimii kuin unelma! Valitettavasti MAMPini asetuksien takia (paikallinen Joomla-asennukseni) en voi lisätä kuvia blogiartikkeleihin.

Vaihdan takaisin kannettavaani. Tekstin lisääminen tapahtuu samoin, kuin se tapahtuisi normaalin artikkelin kanssa, kuvien valitseminen jne. on helppoa sisäänrakennetun medianhallinnan avulla (valokuvien kokoa voidaan muokata, järjestellä kansioiksi ja kuvia voidaan napata Flickr:stä), jopa videoiden upottaminen on helppoa! Tarvitsee vain kopioida halutun videon url-osoite, ja myös Motion, Google Videos yms. ovat tuettuja. Jos haluaa julkaista linkin vanhempaan blogiartikkeliinsa, on käytettävissä helppo etsi-toiminto myös sille. Sisäänrakennettu tagi-järjestelmä on loistava ominaisuus, jota on helppo ylläpitää.

Ylimääräiset julkaisuvaihtoehdot ovat varsin mukavia: osan artikkeleista voi esimerkiksi suojata salasanalla, artikkelin lähettäjän sijainti voidaan lisätä osaksi sitä (tai huijata sen kanssa =)), sekä voidaan lisätä SEO jokaiseen artikkeliin. Julkaistuani blogiartikkelini kirjauduin ulos ja takaisin sisään testatakseni kommentointitoiminnon ja rekisteröintiprosessin, ja hämmästyin niinkin pienestä asiasta, että kommentointitoiminto sisälsi rekisteröitymiskaavakkeen, jotta tämän kaiken voi tehdä samalla kertaa, ilman että se on pakollista. Ylläpitäjänä voi määrittää kommentit näkymään suoraan, tai vasta ylläpitäjän tarkastuksen jälkeen.

Olen lähes sanaylärajani maksimissa tämän artikkelin kanssa, enkä silti ole ehtinyt edes lähes kuvaamaan tämän lisäosan kaikkia ominaisuuksia. Pikainen listaus joistakin ominaisuuksista: useita blogaajia ja useita blogeja, muokattava työkalupalkki, sivupohjien tuki, monenlaisia integraatioita, syötteen tuonti (feed import, RSS), sähköpostin kautta blogaaminen, spammaamisen esto, tilaukset, sosiaalinen jakaminen, Mailchimp-integraatio, microblogaus (pikaiset tilannepäivitykset), Google Ads-integraatio, AcyMailing-integraatio ja paljon muuta!
Viimeisenä mainittakoon, että tukea tarjotaan sekä foorumien että lipukkeiden (vain tilaajille) kautta.


Artikkeli PDF-muodossa:


Tämä liitetiedosto on piilotettu vierailta.
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy nähdäksesi se.

Tässä viestissä on tiedosto liitetiedostona.
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy nähdäksesi se.

Last Edit: 20.11.2013 11:27 : Kharadus. Syy: termin käännöksen korjaus

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • vertti
  • vertti hahmo
  • Vieras
  • Vieras
21.11.2013 13:42 #6114 : vertti
vertti vastasi aiheeseen: EasyBlog: Nopea, mukava ja helppo
Hieno artikkeli! EasyBlog on ollut enemmän tai vähemmän tuntematon lisäosa, mutta tämän kirjoituksen asniosta pitää heti tutustua kyseiseen lisäosaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.036 sekuntia