Penguin 3.0:n mahdollinen vaikutus sivustoosi, artikkelin käännös

  • Kharadus
  • Kharadus hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Vieras
  • Vieras
21.11.2014 11:41 #7417 : Kharadus
Kharadus loi aiheen: Penguin 3.0:n mahdollinen vaikutus sivustoosi, artikkelin käännös
Alkuperäinen artikkeli löytyy osoitteesta magazine.joomla.org/issues/issue-nov-2014/item/237...enguin-3-affected-joomla-sites

Miten Penguin 3.0 vaikuttaa Joomla-sivustoihin (ja miten sinun kannattaisi toimia jatkossa)

Googlen muutama viikko sitten julkistama Penguin 3.0 –päivitys vaikutti useaan Joomla-sivustoon. Tämä artikkeli sisältää vinkkejä ja ohjeita, joiden avulla saat sivustosi palautettua kuosiin, ja miten voit valmistautua tulevaan.

Sivuston ylläpitäjien (webmaster) ja markkinoijien ollessa vielä palautumassa viimeisimmästä Panda-päivityksestä, Google toi salavihkaa Penguin 3.0:n. Vaikka se on vasta alkutekijöissään, tämä uudistus on ensimmäinen algoritmipäivitys vuoteen, ja sen vaikutuksista ei ole vielä täyttä varmuutta Joomlan käyttäjille ( Moz tosin on havainnut vaikusten olevan varsin vähäisiä ). Epävarmuudesta huolimatta se, mitä tiedämme päivityksestä jo mahdollistaa joidenkin palautustoimien suorittamisen ja tulevaisuutta varten ennakoitavien asetusten muutoksia.

Kuinka kauas Penguin 3.0:n vaikutus kantaa


Penguin 3.0 suunniteltiin taistelemaan blackhat SEO-tekniikoita, maksullisia vieraspostauksia ja spammaavia takalinkkejä vastaan. Se julkaistiin virallisesti 17. lokakuuta, ilman varsinaisia ilmoituksia sen vaikutuksesta sivuston ylläpitäjille. Koska julkaisu vaikuttaa tällä hetkellä vain yhteen prosenttiin englanninkielisiä hakuja, sen kokonaisvaikutusta ei vielä varsinaisesti tiedetä.

Kolme merkkiä, jotka viittaavat siihen, että Penguin on vaikuttanut sivustoosi


Jos et vielä ole nähnyt ilmiselviä muutoksia tiedostoissasi, voit käyttää seuraavia todisteena muutoksista:

• Heikentynyt sijoitus SERP:ssä/sijoituksissa. Penguin 3.0 lupaa iskeä kovaa epäluonnollista linkitystä, maksullisia vierasposteja ja muita blackhat-taktiikoita käyttäviä sivustoja vastaan. Vaikutuksista näkyvin on heikentynyt sijoitus.

• Virallinen ilmoitus Googlelta. Virallisen ilmoituksen saaminen on selvääkin selvempi tapaus, mutta kannattaa muistaa, että jollet toimi nopeasti saattaa vaikutus sivustosi näkyvyydellä olla huomattava.

• Vähentynyt orgaaninen liikenne. Muiden vähentyneiden ominaisuuksien tavoin orgaaninen liikenne vähenee, minkä jotkin sivustojen ylläpitäjät ovat jo huomanneet.

Google kuvailee uuden Penguinin päivittyvän askel kerrallaan, ja mitä aiemmin muutoksia sivustoihin tehdään, sen parempi lopputulos niiden kannalta.

Miten toimia seuraavaksi

Penguinista (tai mistä tahansa muusta päivityksestä) voi viedä aikaa ja resursseja, mutta se on helposti vaivan arvoista. Toteuta seuraavat askeleet sivustoasia parantaaksesi ja Penguin-testistä selvitäksesi:

• Suorita linkkien puhdistus (link audit). Se kuulostaa monimutkaiselta, mutta jos olet edes kerran sen tehnyt, tiedät sen olevan varsin tuskainen toimenpide. Huonojen linkkien tunnistaminen on ensimmäinen askel kohti niiden poistamista, Google Webmaster Tools on hyödyllinen työkalu tähän hommaan.

• Poista kyseenalaiset takalinkit. Sivuston ylläpitäjät käyttävät WHOIS:ia löytääkseen sivustojen omistajia, ja pyytävät linkkien poistoa. Valitettavasti linkin poistojen pyytäminen tuhansille linkeille voi olla varsin ylitsepääsemätön tehtävä; tässä tilanteessa sivuston ylläpitäjät saattavat päätyä valitsemaan maksullisen palvelun poistamaan linkkejä.

• Ota yhteyttä vaikuttajiin. Eteenpäin jatkettaessa käytä digitaalisia vaikuttajia ja arvovaltaista sisältöä kannustaaksesi luonnollisia takalinkkejä laadukkailta sivustoilta.

• Tavoittele näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Sosiaaliset signaalit ovat suuri vaikuttaja sivuston sijoittumisessa ja orgaanisessa liikenteessä. Käytä riittävästi aikaa saavuttaaksesi mahdollisimman hyvä näkyvyys useilla sosiaalisen median kanavilla; vaikutukset voivat olla huomattavia.

• Käytä suhteita hyväksesi lisätäksesi sivustosi näkyvyyttä verkossa. Tavanomainen suhdetoiminta ei ole millään muotoa kuollut vaikuttaja; yksityiset tahot ja pienet yritykset eivät vain panosta siihen riittävästi. Tarpeetonta menetystä välttääksesi luo ja mainosta originaaleja tiedotuksia sivustollasi parantaaksesi sen näkyvyyttä.

•Panosta korkealaatuisiin linkkaamisstrategioihin. Laadukkaan sisällön luominen ja luonnollisten takalinkkaamistapojen noudattaminen parantaa sivuston ylläpitäjien sivustojen tilastoja. Sitoutuminen whitehat-taktiikoiden käyttöön takalinkkien hankkimisessa johtaa kasvaneeseen orgaaniseen liikenteeseen ja parempaan SERP-sijoitukseen.

Keskittyminen näihin toimintatapoihin johtaa laadukkaampaan sisältöön, sitoutuneempaan käyttäjäkuntaan ja lisääntyneeseen näkyvyyteen verkossa.

Hyviä uutisia niille, jotka jo ovat kilttien listalla


Plussapuolella sivustot, jotka korjattiin viimeisimmän Penguin-julkaisun jälkeen kokevat kasvaneen SERP-sijoituksen. Joomlan käyttäjät yrityksistä kouluihin ja verkkojulkaisuista elektronisen kaupankäynnin puolelle keskittyviin projekteihin kokevat nyt parantuneen näkyvyyden hakukonetuloksissa, olettaen että aiemmat ongelmakohdat on korjattu.

Oletko suojannut sivustosi Penguin 3.0:lta?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.033 sekuntia