Ratkaistu (?): Lomakkeen viestit eivät tule aina perille

  • hp
  • hp hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Poissa
  • Tulokas
  • Tulokas
Lisää
17.06.2015 21:10 - 29.06.2015 16:11 #7926 : hp
hp loi aiheen: Ratkaistu (?): Lomakkeen viestit eivät tule aina perille
Missähän voisi olla vika, kun Joomla 2.5-sivustolla (vielä päivittämättä, tiedän) oleva RSForm! Pro -komponentilla tehty ilmoittautumislomake ei lähetä viestiä tai sen lähettämä viesti ei saavu 100% varmuudella perille ilmoittautumisten vastaanottajalle?

Kyseessä on lomake, joka on toiminut pitkään aivan moitteetta, mutta nyt viimekuukausien aikana on tullut vastaan muutama tapaus, että viesti ei ole mennyt vastaanottajalle ja tämä on tiedetty vasta, kun ilmoittautuja on kysellyt hänelle lomakkeessa luvatun erillisen vahvistusviestin puuttumista. Näissäkin tilanteissa lomakkeen tiedot ovat tallentuneet Joomlaan / RSFormiin ja ilmeisesti lähettäjän on saanut "kiitosviestin" omaan sähköpostiinsa. Ainakin itselleni kävi niin, kun tuota lomaketta käytin, että sain kyllä itselleni kiitosviestin sähköpostiini aivan oikein, mutta tosiaan sille oikealle vastaanottajalle ei mennytkään sähköpostiin viestiä.

Nytkin lomake pääasiallisesti toimii aivan oikein ja vastauksista suurin osa menee perille saakka.

Itse mietin mahdollisia roskapostisuodattimia tms. vastaanottajapäässä, mutta ei sekään nyt oikein sovi kuvaan, kun kuitenkin osa menee perille. Viestin lähettäjänä lomakkeen lähettämässä viestissä näkyy sähköpostiosoite, jonka käyttäjä on siihen täyttänyt. Näissä käyttäjien sähköposteissakaan ei saapumatta jääneissä tapauksissa näyttänyt olevan yhtenevyyttä (oli eri palveluntarjoajia).

Mitähän voisi tehdä?
Last Edit: 29.06.2015 16:11 : hp.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
18.06.2015 16:50 - 18.06.2015 16:52 #7928 : VNiemi
VNiemi vastasi aiheeseen: Lomakkeen viestit eivät tule aina perille
Muistaakseni tämä oli yleensä kiinni siitä, että viestin lähettäjäksi oli määritetty jokin muu palvelin kuin se jolta viesti oikeasti lähtee. Tällöin viesti kyllä lähtee ihan kiltisti, mutta jos vastaanottava palvein tarkistaa, että lähettäjä on se palvelin joka se viestin mukaan pitäisi olla, tarkistus epäonnistuu. Tällöin vastaanottaja palauttaa viestin bumerangina takaisin. Tästä pitäisi kyllä tulla merkintä johonkin lokiin.

Eli tarkista viestille määritetty lähettäjän sähköpostiosoite ja siina varsinkin se "@" merkin perässä oleva osa, että se viittaa oikeaan palvelimeen.

Ehkä Jaakko muistaa yksityiskohtia tarkemmin?
Last Edit: 18.06.2015 16:52 : VNiemi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
23.06.2015 09:35 #7929 : JiiKoo
JiiKoo vastasi aiheeseen: Lomakkeen viestit eivät tule aina perille
Muistaisin Villen kanssa samansuuntaisesti. Lisäksi tarkistaisin vielä RSForm Pron ja sen mahdollisten lisäosien ajantasaisuuden.

Kokemus on asia, jonka saat heti kun olisit tarvinnut sitä.
jaakko.korhonen(at)jg-oppimiskeskus.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • hp
  • hp hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Poissa
  • Tulokas
  • Tulokas
Lisää
23.06.2015 21:51 #7930 : hp
hp vastasi aiheeseen: Lomakkeen viestit eivät tule aina perille
Kiitos vinkeistä.

Tässä itsekin vielä mietin ja nämä satunnaisesti esiintyvät ongelmat saattoivat hyvin alkaa samoihin aikoihin, kun palveluntarjoaja päivitti sähköpostijärjestelmän uuteen... Ongelmat tulivat tietoon kuitenkin niin pitkällä viiveellä, että ei heti osannut tätä yhdistää.

Tarkistan nyt vielä, että tarkoitatte tuolla "määritellyllä viestin lähettäjällä" siis RsFormissa lomakkeen asetuksissa olevaa "Admin Emails":in "From"-kenttää? Siihen pitäisi pitäisi pistää joku samalla yritysnimi.fi-päätteellä oleva sähköposti kuin missä domainissa sivustokin on?

Nyt lomakkeessa on viestin lähettäjäksi määritelty käyttäjän lomakkeeseen syöttämä sähköposti, että vastaanottajan olisi helppo vastata viestiin suoraan sähköpostin vastaa-toiminnolla. Nyt kun tuota lomakeasetus-sivua katson, saisinko tämän toiminnon kuitenkin säilymään, kun haen lomakkeen käyttäjän sähköpostin tuohon "Reply To"-kenttään?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
24.06.2015 00:16 #7931 : VNiemi
VNiemi vastasi aiheeseen: Lomakkeen viestit eivät tule aina perille
Luulin, että puhuit suoraan käyttäjille lähetettävistä user email viesteistä. Mutta teillä on systeemi, jossa RSForm lähettää ilmoituksen ylläpitäjälle ja ylläpitäjä sitten lähettää sähköpostin saatuaan viestiä käyttäjälle? Ja ongelma onkin se, että ylläpitäjä ei ole kaikkia ilmoituksia saanut?

"Reply to" käyttö saattaisi tosiaan toimia. Periaatteessa vastaa painikkeen pitäisi sinne se viesti nakata ja palvelimen ei käsittääkseni pitäisi valittaa siitä, että "reply to" ei vastaa lähettäjää. Sen takiahan se on olemassa, että siihen voi laittaa muun arvon kuin oikean lähettäjän. Eli toimii eli ei käytännössä, niin sen käyttäjän osoitteen tosiaan PITÄISI olla siinä "reply to" kentässä ja "lähettäjä" olisi sitten "Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen." tai jotain vastaavaa. Kokeile.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • hp
  • hp hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Poissa
  • Tulokas
  • Tulokas
Lisää
29.06.2015 16:10 #7932 : hp
hp vastasi aiheeseen: Lomakkeen viestit eivät tule aina perille
Kiitos. Kokeilen tuota muutosta viestin lähettäjä- ja vastausosoitteisiin. Palaan asiaan, jos ongelma jatkuu.

Ehkä vähän epäselvästi tuon selostin. Kuvio on tosiaan se, että tuolla ilmoittautumislomakkeella lähetetty viesti menee tapahtumajärjestäjälle, joka "manuaalisesti" vahvistaa ilmoittautumisen. Samalla saa vahvistettua onko tapahtumassa tilaa jne., kun näitä ei ole automatisoitu.

User emailina menee automaattisesti kopio ilmoittautumisesta, mutta siinä muistutetaan, että ilmoittautuminen vahvistetaan vielä erikseen. :-)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
30.06.2015 18:23 #7933 : quietFinn
quietFinn vastasi aiheeseen: Lomakkeen viestit eivät tule aina perille
Sattuuko tuo vastaanottajan e-mail osoite olemaan gmail-osoite?
Gmail on viime aikoina muuttunut entistä hanakammaksi ohjaamaan viestejä roskaposteihin.

netFinn - Taatusti Joomla!-yhteensopiva webhosting: www.netfinn.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.088 sekuntia