Haku ei toimi halutusti

  • Juhqii
  • Juhqii hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Poissa
  • Tulokas
  • Tulokas
Lisää
03.09.2018 11:02 #10154 : Juhqii
Juhqii loi aiheen: Haku ei toimi halutusti
Hei. Olen yrittänyt pitkään löytää ratkaisua hakua koskevaan ongelmaani, mutta ei vieläkään toimi Joomla-sivuston haku kuten haluaisin, joten kysynpä apua nyt vielä täältä.

Selitän tähän alle sivustorakenteeni:
- Yksi valikko, jossa on kaksi päätason valikkolinkkiä: "Osio 1" ja "Osio 2"
- Molemmat päätason linkit sisältävät kaksi alalinkkiä sivuille, joista toinen (Sivu A) on molemmille yhteinen
- Kolme kategoriaa: "Osio 1 sivut", "Osio 2 sivut" ja "Yhteiset sivut" - kaikki ovat samalla levelillä, mikään ei kuulu toisensa alle
- Kaksi hakufiltteriä: "Osio 1 filtteri", joka hakee kategorioista "Osio 1 sivut" ja "Yhteiset sivut" sekä "Osio 2 filtteri", joka hakee kategorioista "Osio 2 sivut" ja "Yhteiset sivut"
- Kaksi smart search -moduulia, "Osio 1 haku", johon laitettu "Osio 1 filtteri" ja "Osio 2 haku", johon laitettu "Osio 2 filtteri"

Eli tällä tavalla on itse valikko:
- Osio 1 (menu itemin tyyppi "single article", avaa sivun "Osio 1", joka kuuluu kategoriaan "Osio 1 sivut")
- - Sivu A (menu itemin tyyppi "single article", avaa sivun "Sivu A", joka kuuluu kategoriaan "Yhteiset sivut")
- - Sivu B (menu itemin tyyppi "single article", avaa sivun "Sivu B", joka kuuluu kategoriaan "Osio 1 sivut")

- Osio 2 (menu itemin tyyppi "single article", avaa sivun "Osio 2", joka kuuluu kategoriaan "Osio 2 sivut")
- - Sivu A (menu itemin tyyppi tyyppi "single article", avaa sivun "Sivu A", joka kuuluu kategoriaan "Yhteiset sivut")
- - Sivu C (menu itemin tyyppi "single article", avaa sivun "Sivu B", joka kuuluu kategoriaan "Osio 2 sivut")

Jos nyt vielä tiivistän rakenteen, niin Sivu A siis sijaitsee päävalikon molempien osioiden alla (sama artikkeli kahdessa eri valikkopolussa). Sivuston vierailijoista osa käyttää "Osio 1" -valikkoa, osa taas käyttää "Osio 2" valikkoa. Kaikki toimiikin hienosti, kun vieralijat selaavat sivustoa valikon kautta, ja he löytävät etsimänsä tiedon.

Ongelma tulee eteen haun kanssa, sekä tavallisen että smart searchin kanssa.

Sivustolla on asetettuna perushaku ylänurkkaan. Jos vierailija hakee hakusanalla "sivu b" tai "sivu c", kaikki toimii hienosti, kun vierailija klikkaa linkkiä hakutuloksissa ja päätyy joko polkuun "index.php/fi/osio-1/sivu-b" tai "index.php/fi/osio-2/sivu-c", eli sen osion alasivulle mihin pitääkin. Mutta kun vierailija hakee hakusanalla "sivu a", niin vierailija päätyy hakutuloksissa olevaa linkkiä klikkaamalla polkuun "index.php/fi/osio-2/sivu-a". Ja tämä on itselleni se ongelma, sillä nyt kaikki sivuston vierailijat päätyvät aina Osio 2:n alla olevalle Sivu A:lle. Tämä on huono juttu niiden vieralijoiden kannalta, joiden pitäisi käyttää Osio 1:tä, sillä nyt he päätyvät haun kautta aina väärään osioon eivätkä siten näe valikkorakenteessa linkkiä Sivu B, koska ovat väärän osion alla katselemassa Sivu A:ta.

Yritin kiertää ongelmaa tekemällä kaksi smart search moduulia, joista toinen sijaitsee Osio 1 -sivulla ja toinen Osio 2 -sivulla. Ongelma on silti sama - vaikka hakisi kummalla tahansa moduulilla hakusanalla "Sivu A", niin aina vierailija päätyy lukemaan polun ""index.php/fi/osio-2/sivu-a" artikkelia.

Osaako kukaan sanoa, miten voisin esimerkiksi rajata smart searchia siten, että se hakisi vain toisen päävalikkotason otsikon (Osio 1 tai Osio 2) alla olevia sivuja? Näin ongelmaa ei olisi, ja saisin ohjattua vierailijat lukemaan erillisten hakumoduulien kautta "Sivu A":ta siihen osioon, mitä heidän kuuluukin käyttää. Näin he sitten näkevät valikossa samalla muitakin sivuja, jotka kiinnostavat heitä.

Ongelma kai tuleekin siinä, että hakufiltterit rajaavat kategorioiden mukaan eikä sen mukaan, missä navigointipolussa ohje sijaitsee.

Yritin kysellä asiaan apua myös englanninkielisellä joomla-forumilla ja kävin siellä vuoropuhelua yhden nimimerkin kanssa. Ratkaisua ei kuitenkaan löytynyt, koska joko en ymmärtänyt hänen vinkkejään kunnolla tai sitten hän ei ymmärtänyt ongelmaani kunnolla. Jos jotakuta kiinnostaa, keskustelun voi lukea täältä: forum.joomla.org/viewtopic.php?f=706&t=965069&sid=8762e883473b42f7b4c4db64e63d9b9f

Harmittaa tämä asia, kun olen saanut muuten rakennettua Joomla-sivun juuri sellaiseksi kuin toivonkin. Itselleni on ehdottoman tärkeää, että voi sijoittaa saman sivun useaan eri valikkopolkuun, mutta jollain tavalla on pakko saada myös haku toimimaan niin, että saan vierailijat lukemaan tietyssä valikkopolussa sijaitsevaa sivua.

Kiitos avusta jo etukäteen! Kerron mielelläni lisää tästä tilanteesta, jos jokin asia jäi epäselväksi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.023 sekuntia