Pieni käytännön ongelma/kauneusvirhe (ei-sallitut linkit)

  • iDriver
  • iDriver hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Poissa
  • Tulokas
  • Tulokas
Lisää
28.09.2020 17:03 #10443 : iDriver
iDriver loi aiheen: Pieni käytännön ongelma/kauneusvirhe (ei-sallitut linkit)
No niin... Eli homma menee näin:
  1. Kategorian artikkelit näytetään blogi-muodossa
  2. "Näytä ei-sallitut linkit"-asetus on "Kyllä", jotta artikkelien introtekstit näkyvät kaikille ja varsinaiset tekstit vasta sisäänkirjautuneille.
  3. Surffaaja saapuu sivulle ja näkee artikkeleiden introtekstit + "Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää"-napit.
  4. Surffaaja klikkaa nappia, kirjautuu sisään ja näkee artikkelin.
Tähän asti kaikki on hyvin ja homma menee niinkuin pitääkin. MUTTA... Kun surffaaja on lukenut artikkelin ja klikkaa selaimensa "takaisin"-nappia, niin näytölle tuleekin "Kirjaudu ulos"-nappi, eikä se sivu, mistä hän klikkasi "Lue lisää" (=artikkelien introtekstit).

Tämä toiminta johtunee siitä, että "Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää..." vie normaalille sisäänkirjautumissivulle sen tiedon kanssa, mitä artikkelia ollaan menossa lukemaan. Eli sinäänsä aivan loogisesti "takaisin"-nappia painettaessa päädytään takaisin sisäänkirjautumissivulle ja koska ollaan jo kirjautuneina sisään, näytetään tietenkin "Kirjaudu ulos"-nappi.

Kysymys kuuluukin: Onko jotain keinoa välttää tällainen toimintamalli, mikä surffaajan näkökulmasta ei ole ollenkaan järkevä/looginen? Sekin riittäisi, jos "Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää..." ohjaisi sisäänkirjautumisen jälkeen takaisin blogi-sivulle kohteena olevan yksittäisen artikkelin sijaan. Toinen vaihtoehto mikä tulee mieleen olisi "Kirjaudu sisään lukeaksesi lisää"-linkkien ottaminen pois käytöstä, jolloin surffaaja pakotetaan ensin itse menemään sisäänkirjautumissivulle ja sitten takaisin blogiin, jonka jälkeen siellä näkyvät normaalit "Lue lisää"-linkit.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
29.09.2020 12:57 #10444 : mattian
mattian vastasi aiheeseen: Pieni käytännön ongelma/kauneusvirhe (ei-sallitut linkit)
Hei,
jos käyttäjä ohjautuu erilliselle kirjautumis-sivulle, niin Takaisin painike ohjaa takaisin ko. sivulle. Tätä et pysty muuttamaan.

Mutta voit yrittää käyttää jotain kirjautumis-pop-up moduulia (esim. JF Login tms) ja kokeilla josko tätä käyttämällä Takaisin painike ei johtaisi kirjautumissivulle. Eli ohjata kävijä kirjautumaan pop-up moduulissa eikä kirjautumis-sivulla.

Takaisin painike ei tietysti ole se tapa millä sivustolla pitäisi liikkua, vaan painikkeet eteenpäin pitäisi olla jokaisen artikkelin lopussa, jotta kävijän ei pitäisi klikata takaisin nappia. Voit esim. lisätä vakio-painikkeet moduulilla kunkin blogi-kirjoituksen loppuun.

T: Anne
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: iDriver

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.082 sekuntia