Oletko kiinnostunut Joomlasta? Kiinnostaisiko käännöstyöt? Joomla.fi-sivusto etsii innokkaita vetäjiä ja kääntäjiä käännösporukkaansa. Nykyinen käännösryhmä on vuosien varrella harventunut pikkuhiljaa ja lisää väkeä kaivattaisiin jo kipeästi. Nykyiset ovat olleet mukana vuosia ja elämän kiireet ovat tehneet tehtävänsä. Kenellä työt ovat lisääntyneet niin, ettei kertakaikkiaan enää ehdi olla mukana. Toisella taas perhe on saanut jälkikasvua, jolloin vapaaehtoistyöt jäävät toiseksi. Jotkut ovat olleet mukana jo lähes kymmenenkin vuotta ja muut asiat ovat tulleet elämässä tilalle.

Osaatko Joomlan ja sen käytön hyvin? Osaatko kääntää tekstiä englannista suomeksi ja testata kielitiedostoa vaikka testi-Joomlassasi? Nykyinen kielitiedostoista vastaava Mortti eli Sami on työkiireidensä vuoksi vetäytymästä vetovastuusta, mutta on tietysti aluksi mukana tukenasi ja turvanasi. Voit osallistua myös ihan tavallisena kääntäjänä. Tänä päivänä kääntäminen on helppoa, jos vain osaat kääntää ja tunnet Joomlan toiminnan.

Käännöstyö tapahtuu kätevästi verkon yli osoitteessa https://crowdin.com/project/joomla-cms. Sinun kannattaa rekisteröityä sivustolle ja kirjautua ennen kääntämistä. Tutustua voit rekisteröitymättäkin. Kääntäminen tapahtuu kätevästi pienissä osissa ja pääkääntäjä lopullisesti hyväksyy käännöstyösi ja muut voivat jopa kommentoida ja/tai antaa omia käännösehdotuksia. Et ole yksin. Kääntäminen Crowdinissa on selkeää ja nopeaa. Voit ladata käännöstyösi ja testata sitä testi-Joomlassasi. Kaikkea ei tarvitse kääntää kerralla ja voit jatkaa työtä jokin toinen päivä. Älä asenna keskeneräistä käännöstä tuotantosivuille!

Vanhaan hyvään tapaan kyse on vapaaehtoistyöstä, josta ei makseta palkkaa. Kunniaa ja arvostusta saat varmasti, siitä voin antaa takuun. Lisäksi se vahvistaa Joomla-osaamistasi.

Vieraile tutustumassa  Crowdin-sivustolla käännösprojektiin ja rekisteröidy mukaan vaikka saman tien jos kiinnostaa, mutta olisi mukavaa jos ilmoittelisit Samille mukaantulosta vaikka sähköpostilla. Voit kysyä asiasta tarkemmin Joomla.fi-keskustelufoorumissa tai suoraan Samilta. Hänen emailinsa on mortti(at)joomla.fi.

crowdin esimerkki