Lisäosa käyttäjän profiilin laajentamiseen

  • AkeMake
  • AkeMake hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Poissa
  • Täysjäsen
  • Täysjäsen
Lisää
05.01.2012 00:49 #1261 : AkeMake
AkeMake loi aiheen: Lisäosa käyttäjän profiilin laajentamiseen
Hakusessa olisi jokin lisäosa (tai neuvoja miten toimitaan, jos sen pystyy tehdä K2:lla), jolla voisi kirjoittaa tietyille käyttäjille kuvauksen ja muuta tarpeellista tietoa heistä sekä liittää heihin jokusen avainsanan. Sitten sivuston puolella kävijät voisivat hakea näitä käyttäjäprofiileja avainsanan mukaan. Profiileja voisi siis ryhmitellä avainsanojen mukaan ja niitä voisi katsella ryhmittäin tai tarkemmin yhtä käyttäjää kerrallaan. Pointtina siis mahdollisimman hyvä profiilien hallinta ja niiden selailu sivuston puolella.

Plussaa vielä olisi, jos kävijä voisi tilata/varata kyseisen käyttäjän tältä profiilisivulta, mutta se ei ole välttämätöntä. (ei, kyseessä ei ole prostituutio vaan luennoitsijoiden varaaminen :lol:)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
05.01.2012 07:21 #1262 : JiiKoo
JiiKoo vastasi aiheeseen: Vs: Lisäosa käyttäjän profiilin laajentamiseen
Tämä ei ehkä täysin vastaa sitä mitä haet, mutta kannattaa tutkia tämäkin vaihtoehto. Jo nyt Joomla 1.7 -versiossa voi laajentaa Käyttäjä - Profiili -liitännäisellä rekisteröityessä kysyttyjä tietoja (oletusarvoisesti liitännäinen on julkaisematon). Siinä on Tietoja minusta -kohta, jossa voi kirjoittaa/antaa vapaasti tietoja itsestään.

Joomla 2.5 (julkaistaan viikolla 2/2012) taas sisältää tehostetun haun (Smart Search muistaakseni), joka on eri haku kuin Joomlan normaali haku, joka sekin on toki käytössä. Uudessa tehostetussa haussa voi nopeasti luokitellla haettavan sisällön.

Hyvää vuoden alkua.

Kokemus on asia, jonka saat heti kun olisit tarvinnut sitä.
jaakko.korhonen(at)jg-oppimiskeskus.fi

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • AkeMake
  • AkeMake hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Poissa
  • Täysjäsen
  • Täysjäsen
Lisää
05.01.2012 12:23 #1265 : AkeMake
AkeMake vastasi aiheeseen: Vs: Lisäosa käyttäjän profiilin laajentamiseen
Ei tuo Joomla!:n oma toiminnallisuus oikein vastaa haluttua. K2 näyttää sisältävän riittävän hyvän mahdollisuuden profiilin laajentamiseen, mutta vielä pitäisi pystyä selaamaan profiileja mahdollisimman monipuolisesti. Pitäisi siis voida selata tietyn Joomla! ryhmän profiileja samalla tyylillä kuin kategoriablogi näyttää artikkeleita. Lisäksi profiileja pitäisi pystyä etsimään avainsanan mukaan. Pitääpä katsella se Joomla! 2.5:n tuoma mahdollisuus, mutta epäilenpä ettei se ole ihan sellainen kuin olen hakemassa..

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

  • AkeMake
  • AkeMake hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Poissa
  • Täysjäsen
  • Täysjäsen
Lisää
11.01.2012 18:54 - 11.01.2012 18:57 #1322 : AkeMake
AkeMake vastasi aiheeseen: Vs: Lisäosa käyttäjän profiilin laajentamiseen
Nyt on tullut testailtua hiukan tuota Joomlan omaa laajennettua käyttäjä-profiilia eikä se odotetusti toiminut halutulla tavalla. Löysin sattumalta sellaisen komponentin kuin MyJSpace, joka näytti päällisin puolin siltä mitä hainkin. En kuitenkaan ehtinyt siihen kovin tarkasti paneutua, kun jo tuli korkeammalta taholta viestiä, ettei nyt aleta tutustua uusiin komponentteihin.

Ongelma tullaan ratkaisemaan lopulta niinkin simppelisti, että jokaisesta luennoitsijasta tehdään joko tavallinen artikkeli tai jokaiselle oma kategoria, jolloin luennoitsijan tarjoamat luennot lisätään artikkeleina luennoitsijan kategoriaan. Mikäli päädytään tekemään luennoitsijoista artikkelit, niin näihin artikkeleihin lisätään vain tavalliset linkit luennoitsijoiden luentoihin. Vaihtoehdot luennoitsija->luennot yhdistelmille ovat siis joko kategoria->artikkelit tai artikkeli->artikkelit. Kumpi näistä on mielestänne parempi ratkaisu tai tarjoaako K2 joitain kokeilemisen arvoisia parempia mahdollisuuksia? En tarkalleen käsittänyt miten suunnittelimme toteuttaa tuon avainsana-ominaisuuden, mutta siinä käytetään tieten hyväksi tagipilveä.
Last Edit: 11.01.2012 18:57 : AkeMake.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.082 sekuntia